Sis Som, un testimoni de la pervivència de la música de tradició oral

El grup va presentar «Antologia», una selecció de les cançons de discs anteriors

TW
0

Quan les cançons es recullen en un disc, aquestes es converteixen en el ferm testimoni d'una música viva que es mantindrà intacte al pas del temps. Sis Som ha volgut recopilar un testimoni de molts d'anys cantant i així surt al mercat el darrer treball Sis Som. Antologia un recull de 29 cançons extretes dels seus discs anteriors. «La selecció de les cançons s'ha fet una mica d'acord amb aquelles cançons que més ens agradaven a nosaltres i hem estat respectuosos, són tal com estaven enregistrades anteriorment», manifestava Sis Som.

A l'any 1978 naixia el grup. Músics de diverses tendències es varen reunir amb la finalitat d'investigar i repopularitzar la música pròpia de Mallorca. Han recuperat instruments deixats de banda sobretot de percussió i organitzen tallers arreu de l'Illa. Feren reviure els fandangos que gairabé estaven desapereguts i interpreten les músiques dels balls típics de Mallorca: jotes, mateixes, copeos.

De llavors ençà, segons manifestaren, han evolucionat. «Hi ha un gran abisme. Hem recollit les cançons tal com les vàrem fer en el seu moment, si les haguéssim enregistrat ara potser serien diferents perquè musicalment el grup ha sofert una evolució molt gran, hem anat millorant els coneixements musicals . Fa 21 anys ens retrobàrem amb la música popular que havia desaparegut o tenia altres connotacions», afirmava un dels membres del grup.