L'Ajuntament de Pollença és el primer a dir "no" al Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). El darrer ple municipal aprovà una moció per mostrar el rebuig al Decret del Govern Bauzá i donar suport a la vaga indefinida a l'educació convocada per l'Assemblea de Docents.
La moció va ser presentada de forma conjunta per PSM, el Pi, Alternativa i PSOE. Va ser aprovada amb els vots favorables d'aquests partits, juntament amb els d'Esquerra. La moció va tenir les abstencions de PP i UMP.
Segons explicaren des d'Alternativa per Pollença, fins i tot el batle, Bartomeu Cifre (PP), "va acceptar que el govern del seu partit havia actuat amb una improvisació total" i que havien donat lloc a "una tensió i un enfrontament absurd".
En aquest sentit Alternativa considera que "s'ha d'escoltar els professionals i el PP és el primer responsable d'evitar la imposició d'aquest Decret". "Som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida dels docents, si el govern no rectifica, i esperam no ser-ne els darrers", asseguren.
Polèmica
Segons aquest partit el TIL "s'ha fet sense escoltar els professionals i amb un calendari d'aplicació insostenible", ja que en el fons, segons el seu parer, "no és més que un decret absurd i sense sentit que només intenta amagar, darrera el trilingüísme, un atac contra el català".
Segons Alternativa i la resta de partits de L'oposició, "el TIL imposa impartir assignatures troncals en llengua anglesa sense una preparació prèvia adequada, ni per part dels alumnes, ni per part del personal docent, el què implicarà una minva en l'estudi del contingut específic de cada matèria i, en conseqüència, un endarreriment respecte d'altres comunitats".
Moció a Manacor
D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Manacor debatrà avui dilluns dues mocions dels grups municipals Coalició per Manacor, AIPC i ALM per rebutjar "els atacs del Govern Balear al sector educatiu i per demanar un replantejament sobre el tractament de llengües a l'ensenyament" i sobre la "la necessitat de treballar per evitar la segregació de centres escolars en el municipi". Des de la Plataforma per l'Educació han fet una crida a la ciutadania a assistir al ple, per deixar pales el rebuig social a les polítiques educatives de l'Executiu del PP.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
SÍ: "L'Ajuntament de Pollença, el primer a rebutjar el Decret de Llengües" NO: "L'Ajuntament de Pollença, el primer en rebutjar el Decret de Llengües"
Enhorabona a Ferreries. En realitat a Pollença hem estats els primers en donar suport a la vaga indefinida convocada per l'Assemblea de docents de les Illes Balears pel 13 de setembre.
Aquesta vegada heu pegat en ses banyes a " Lo pi de Formentor " es pot esqueixa´, pero no se doblega, i ses xeremies si que serveixen, alegren ses festes, i donen pes sac a mes d´un. Pobles tots junts dafensau es mallorqui i el catala´ no us doblegueu. ¡Qui te ronya que visqui molts d´anys aixi patira molt ¡ salut i republica. TIL, GOU TO THE SHIT ¡¡¡¡ en mallorqui ALAMERDA.
Muchas mociones y gaitas, que no sirven para nada.Un Ayuntamiento no puede ir en contra de una ley aprobada,sea la del TIL o la del TOL. Aquí ,los consistorios rebeldes se han acostumbrado muy mal. Bastaría una modificación del Código Penal responsabilizando a LA PERSONA DEL ALCALDE de dichas mociones ilegales para que esos consistorios se lo pensaran dos veces.
Idò els altres que prenguin llum de na Pintora. Han de saber que el que han parit és un autèntic despropòsit.
Ei! dijous passat, dia 27 de juny, al ple de l'ajuntamentvde Ferreries (Menorca) també es va dir NO al TIL,. La moció la va presentà el grup de l'Entesa de l'Esquerra de Ferreries i va ser recolzada per 4 vots de l'Entesa, 1 del PSOE i 1 d'UME, i 5 vots en contra del PP.