EU insta les institucions a fer un conveni per intentar salvar s'Ermita

Una vintena de joves participen en una jornada de neteja reivindicativa

TW
0

Ho tenen molt clar. S'Ermita de Manacor és un lloc emblemàtic per a tots els ciutadans i s'ha de fer tot el possible per «salvar-la» de l'estat de degradació actual. Per això des d'EU insten les diferents institucions, Ajuntament i Consell, a negociar amb l'ordre dels dominics i la família Caldentey un conveni perquè «s'Ermita i el seu entorn puguin tenir un ús públic en benefici de tots els veïns del municipi».

Així ho va manifestar ahir el coordinador d'EU de Manacor, Manel Carmona, durant una jornada de neteja reivindicativa a s'Ermita per denunciar que «aquest lloc s'ha convertit en un abocador incontrolat».

L'acte, en el qual participaren una vintena de persones, fou organitzat pels joves d'Esquerra Unida de Manacor. La responsable, Joana Riera, explicà que «nosaltres a vegades venim aquí a fer excursions i ens vàrem assabentar de la degradació que a poc a poc ha patit aquest indret. El fems s'acumula sense que ningú el retiri. Per això decidírem posar fil a l'agulla i llevar tot el que estigués en les nostres possibilitats».

D'aquesta manera, ompliren durant l'horabaixa moltíssimes bosses de fems, les quals anaren separant i finalment les dugueren als contenidors de recollida selectiva. Hi havia de tot: plàstics, ferros, portes, papers, botelles de vidre... La família Caldentey va cedir s'Ermita a l'ordre dels dominics. En una clàusula del contracte figura que, en cas d'abandó o negoci, ha de tornar a la família.

«Tothom s'hi ha d'implicar. L'Ajuntament de Manacor té l'obligació de vetllar per la seguretat pública. Medi Ambient ha de tenir cura dels abocadors incontrolats i el Consell té la responsabilitat del valor patrimonial de l'edifici. S'ha d'arribar a un acord amb els dominics i la família per restablir l'entorn», va afegir Carmona.