Són dies de menjars sumptuosos i ben elaborats, però les vendes de les pizzes congelades amb producte balear de l’empresa S’Artesana continuen pujant. Des que les varen començar a distribuir, el mes d'octubre, ja se n’han venut milers d’unitats.
Amb la vocació clara de «fomentar el producte propi de les illes», el responsable de la fabricació, Joan Mut, explica a dBalears que han fet quatre varietats: sobrassada i formatge semicurat de Menorca; tres formatges –dos tipus de formatge Coinga i un formatge de cabra artesà d'Eivissa–; formatge de cabra d’Eivissa i mel de Sa Llubinera; i xot i verdura mallorquina.
La idea, comenta Mut, va sorgir de «juntar dos productes molt ben venuts: el menjar típic de les Balears i les pizzes».
Ara per ara, es poden trobar a Eroski i El Corte Inglés, però ben aviat les oferiran altres supermercats. Es tracta de la primera pizza congelada de les Balears i està dirigida al gran públic ja que, a diferència d'altres productes locals, «és molt assequible». El preu recomanat de venda és de 3,95 euros, uns 30 o 40 cèntims més que la resta de pizzes, els quals garantitzen la consumició d'un producte «de proximitat», amb totes les avantatges ecològiques que això suposa.
I quanta gent fa falta per tirar endavant un negoci com aquest? Segons Mut, «entre 6 i 15 persones, en funció de l’època de l’any i de la demanda».
S’Artesana Balear creu que les pizzes balears són un producte «exportable» i ja hi estan fent feina.
11 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
L'altre dia em vengueren al davant en un supermercat. I no en vaig comprar. No perquè no siguin bones, que ho deuen ser, sinó per principis. Em sap greu pels emprenedors que han emprès aquesta aventura, però una coca amb verdura, trempó o un cocarroi, una panada o qualsevol producte illenc fresc, pot donar cent voltes a una pizza, per molt balear que sigui.
Perdó. Volia dir un cocarroi.
A continuació a algú se li passarà pel cap patentar la Calzone mallorquina que no serå res més que un cicarroi gegant.
Jajaja, i si compres una pizza la pageseta te fa un ball de bot? com les máquines que poses un euro i es mouen!!! Quina imatge més patètica, vull dir la dels Napolitans, copiant la pizza mallorquina. Tots els lectors d'aquest diari imparcial sabem que, com Cristòfol Colom, la pizza és originària de Mallorca i els italians, amb l'ajuda dels feixistes espanyols, ens la robaren.
Té raó. I ja que que tots els vestits regionals també evolucionen, el de pagesa hauria de poder dur el rebosillo també agafat darrera, al clatell, o be poder anar sense, perquè el vestit és molt guapo, però dur el cap tan tapat li resta la gràcia. No se pot dir el mateix de la roba dels homes, que és molt elegant i masculina.
Pizzes balears? D'on, de Mallorca o de Menorca? No crec que siguin fabricades simultàniament a les dues illes.
Nyam, nyam, dilluns en compraré i esper que els productes "Hacendanyo" de "Mercamonya", no les copin posant-hi sobrassada castellana i formatge manxego.
Haver d'anomenar "pizza" a la coca amb verdura o amb el que sigui per qüestions de màrqueting és un poc penós, però benvingut sigui si fomenta el consum més gran de producte balear. Ara, en tenir-ho encaminat, posau -li el seu nom, per favor! Ara falta trobar també una forma de potenciar el consum de pa fet amb massa mare, natural i autòcton, enlloc de tant de pa artificial que ens colen.
Segur que Juan, l´emigrante inadaptat, no hi està d´acord. Per a ell els "huesitos de santa teresa" i els "roscos de vino" per tot l´any, encar que siguin caducats.
Servidor, en su ignorancia, creía que la pizza es un producto típico de Nápoles; pero se ve que estaba mal informado. Son de Mallorca. Y si son congeladas que se las coma el que las prepara y.... bon profit. Yo prefiero una buena coca de verdura o de trampó, recién hecha. Y mejor en casa. Cuestión de gustos.