TW
0

El xef Ferran Adrià, impulsor de la revolució de l'avantguarda gastronòmica mundial i considerat per molts com el millor cuiner de la història, tancà ahir el seu restaurant, El Bulli, que ha dirigit durant 27 anys. Davant nombrosos mitjans de comunicació, un emocionat i visiblement feliç Adrià, envoltat de tot el seu equip, va voler destacar que "el més important és que l'esperit d'El Bulli continua" en les milers de persones que han treballat allà i en aquelles que han passat per les taules com a clients. "Amb nosaltres han estat els millors del món. Tots ells tenen l'esperit, la passió pel que fan i, a més, són capaços d'assumir el risc en la cuina", va assegurar Adrià.

El restaurant celebrà anit el "darrer sopar", en el qual va participar l'equip de cuina i molts altres cuiners convidats. Entre els plats del menú, hi figuraven les olives "esfèriques", la flor amb nèctar, l'escuma de fum, shabu shabu de pinyons, la porra líquida d'avellana i el percebe amb caviar.

Final d'etapa

En lloc de ser trist, ahir va ser un dia de festa per a El Bulli: el final d'una etapa en què s'ha coronat fins i tot en cinc ocasions com el Millor restaurant del món, segons la revista Restaurant (2002, 2006, 2007, 2008 i 2009), i el principi d'una altra de nova, desconeguda, en la qual la creativitat i l'esperit bullinians hi puguin perdurar per a sempre, sense por de quedar estancats o caducs.

Anit les portes d'El Bulli com a restaurant es tancaren per a sempre. La pròxima vegada que s'obrin donaran pas a la fundació Bulli Foundation, nou centre de creativitat amb la firma Adrià.