Un nombrós públic acudí a la gala de La gota d'Oli. | Julián Aguirre

TW
0

El Consell de Mallorca i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen de Mallorca celebraren ahir la seva gala anual entorn dels premis La gota de l'oli. En aquesta cinquena edició, han volgut reconèixer la tasca de deu científics i investigadors: Joan Rallo, Miquel Fiol, Antoni Femenia, Carme Rosselló, Jaume Cañellas, José Moreiro, Sudana Simal, Andreu Palou, Immaculada Bestard i Pere Miralles. La trajectòria d'aquests investigadors es caracteritza per haver participat en projectes relacionats amb la qualitat i els beneficis de l'oli de Mallorca, com també la promoció del seu consum. És per això que els guardonats rebran cada mes una botella d'oli i així mantindran el compromís de difondre la qualitat i els beneficis de l'oli de Mallorca.

Durant l'acte, que tingué lloc a la capella de la Misericòrdia de Palma, també hi intervingueren els guardonats de l'edició passada, quan premiaren 10 periodistes gastronòmics (entre ells el col·laborador de dBalears Miquel Ferrà i Martorell). A l'esdeveniment hi assistí la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, qui destacà "la importància del manteniment del cultiu de les oliveres per al paisatge autòcton". També hi anaren el president del Consell Regulador Oli de Mallorca, Josep Oliver; la consellera d'Economia del Consell de Mallorca, Isabel Oliver, i el delegat del Govern, Ramon Socies.