El cuiner català Ferran Adrià va anunciar ahir a Santiago de Compostel·la que, a partir de 2014, el seu restaurant El Bulli serà "una fundació de caràcter privat i sense ànim de lucre", perquè segons confessà "no m'interessen els doblers". Adrià va fer aquest anunci en el Fòrum Gastronòmic 2010 "Les cuines de l'Atlàntic", i digué que no té res a veure amb la situació de crisi econòmica. La Fundació El Bulli serà "la de tots els amants de la gastronomia d'avantguarda: cuiners, sumillers, professionals de sala, gastrònoms, creatius pensadors o simplement apassionats pel nostre somni", explicava una informació facilitada per l'organització del Fòrum Gastronòmic que cita fonts del restaurant de Cala Montjoi (Girona).
Segons aquesta mateixa declaració, la fundació serà "un think tank, viver de noves idees i de nous talents per anar junts i de la mà més lluny encara". Anualment, atorgarà entre 20 i 25 beques a cuiners i a personal de sala que treballaran amb l'equip creatiu de la Fundació El Bulli. Aquesta entitat "no serà una escola" i el procediment de selecció dels seus becaris "serà molt exigent i rigorós". "Es treballarà de manera sinèrgica amb altres disciplines com el disseny, l'art i la comunicació creativa. Perseguim feedback, interrelació i projecció més enllà del món de la gastronomia", precisen.
Així mateix, s'indica que la fundació d'Adrià "serà totalment complementària" amb la Fundació Alícia, creada per Caixa Manresa i la Generalitat de Catalunya i dedicada a l'alimentació i a la ciència. Les creacions gastronòmiques fruit dels treballs realitzats per l'equip de cuina de la fundació podran ser degustades cada any a partir del 2014 durant un temps determinat i per un cert nombre de comensals. L'espai físic de l'actual restaurant, el menjador del qual es mantindrà intacte "atès el seu caràcter emblemàtic", serà condicionat per tal de poder atendre aquests nous projectes i inclourà una sala per a audiovisuals i una biblioteca.
Ferran Adrià confessa que no li interessen els doblers i farà del Bulli una fundació
Serà un espai d'avantguarda per als amants de la gastronomia i un viver de noves idees i talents
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Increible. A n'aquests pajaro que cobra 400€ per el menú, encara té sa barra de dir que el restaurant era deficitari. Ara, sembla encara vol fer magarrufes per pagar menys imposts i tenir als seus treballadors amb contractes basura.