TW
0

Que t’agradin més els vins negres, mentre que la teva parella s’inclini pels blancs, és una situació normal. Però que algun dels dos tingui devoció pel rosat és més difícil de veure.

Doncs vet aquí que Bàrbara Mesquida, jove enòloga al capdavant del celler, ha aconseguit fer un vi rosat que, de ben segur, potenciarà els seus amants.

Rosat de Rosa, fins i tot el nom té entra bé. Aquest fou el primer vi elaborat per la quarta generació, la de Bàrbara, i a partir de les varietats de raïm cabernet i merlot. "De veritat, és l’alegria més gran d’aquesta collita. I n’estic especialment contenta", reconeix l’enòloga.

I mira que no ha estat el millor any per recollir raïm. Va ploure fins a l’estiu, cosa que destroçà el raïm ja madur. I a més a més, distintes plagues de tipus sanitari han marcat la collita. Però, misteris de la viticultura, la campanya ha estat exitosa.

La mateixa Mesquida assegura: "La gran paradoxa de Mallorca és que tenim una climatologia per plantar raïm negre. Però unes temperatures adients per beure vi blanc i rosat". Bella comparació entre raïms que, tanmateix, no han de competir entre ells.

"Jo, quan faig un vi, el planific bé, pens quina línia vull seguir, me l’estim...". O sigui, que acaba produint vins d’autors. Però, quina és la diferència amb la resta? Bàsicament, que un vi de qualitat com Viña Izadi o Campillo produeix un milió de botelles iguals. Mentre que el Rosat de Rosa té una tirada de 15.000 botelles. Així aconsegueix un meravellós sabor secundari com la fraula, i un color viu i sa. "Em recorda una llaminadura. Et menjaries el vi!", diu mentre afegeix un sonor "nyam, nyam".

No són vins industrials, ni massa tractats, els de Mesquida. Perquè Bàrbara fa el vi que a ella, com a consumidora, li agradaria beure. Començà de jove, quan sortia amb els amics i, envoltada de cerveces, ella era l’única que sostenia una copa de vi amb la mà.

Li ha merescut la pena, ja que Mesquida ha revolucionat el món del vi rosat tan sols uns anys després.