El contingut de sal al pa que es consumeix a l’Estat s’ha reduït més d’un 25 per cent en els darrers cinc anys, ja que ha passat de 22 a 16,3 grams per quilo de farina, amb l’objectiu de disminuir el risc d’hipertensió arterial dels ciutadans. Així ho anuncià ahir el ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, durant la seva visita a l’escola de fleca de l’Associació provincial d’empresaris fabricants-expenedors de pa de Madrid (Asempan). Aquesta mesura s’originà l’any 2005, quan l’antecessora de Soria en el càrrec, Elena Salgado, acordà amb la Confedració espanyola d’organizacions de forns (Ceopan) i l’Associació espanyola de fabricants de masses congelades (Asemac) que els nivells de sal del pa s’equiparassin a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
Menys salats... i més sans
Menjar pa és saludable i fer-ho amb poca sal, encara més. Aquest va ser el missatge que transmeté ahir el ministre de Sanitat, Bernat Soria. El sodi que conté la sal és el responsable de la hipertensió arterial, patologia que afecta 10 milions de persones
Palma30/01/09 0:00
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.