TW
0

Vós no ho sabeu, però avui els responsables de bars i restaurants decideixen quins seran els vins que serviran en els seus establiments. Es reuniran entorn de la Mostra del vi servit pels seus creadors. Una trobada organitzada per la distribuïdora Vinoteca i a la qual assistiran prop de 2.400 responsables del sector de la restauració de les Illes Balears. Un cop degustats els productes podran decidir si volen comercialitzar-ne uns o altres. Un total de seixanta celleters, de 10 països diferents, arribaran a Palma carregats de desenes de botelles dels seus sucs. I tractaran de seduir, és clar, el nombre més gran d’hotelers perquè incloguin el seu vi a les cartes.

A Juan Luis Pérez de Eulate, organitzador de l’encontre, la il·lusió li pren la veu quan enumera la presència dels cellers. "Vénen d’un munt de denominacions d’origen, així que allò més bonic serà poder comparar-les", assegura. I com que seran els mateixos celleters aquells que serveixin el vi, el seus creadors originals, la transmissió d’impressions està garantida. "Cadascú explicarà d’on ve, com és la gastronomia amb què s’acompanya el beure, a quines terres han crescut els raïms, com és el paisatge que els ha envoltat...", enumera. I així, en conjunt, es transmet la filosofia d’acord amb la qual s’elabora un vi.

Ara bé, difícilment podran els restauradors tastar els 375 vins exposats. És per això que hi ha unes escopidores: tasten el vi, n’envien una misèria i en llancen la resta. "Si no, acabaríem tots una mica piripis!".

Noves tendències
Entre tant de vi no poden mancar els accessoris per gaudir-ne en les condicions més òptimes. És el cas del SoWine, un aparell per conservar el vi un cop obert. Que no te’l vols acabar? Posa la botella dedins i la màquina li traurà l’oxigen. Així, el vi no es fa malbé. A més a més, li introdueix nitrogen, que n’ajuda a la conservació. L’invent, en tot cas, no deixa de ser un capritx a l’abast de no gaire gent. El seu preu, prop de 275 euros, així ho justifica.