Lluc recorre un altre cop als estalvis per fer les obres del cap de fibló
El santuari de Lluc torna a recórrer als estalvis per pagar les obres de reforma que s'han hagut de fer arran del cap de fibló que el setembre féu malbé bona part de l'edifici. El patronat del santuari va acordar ahir extreure 380.000 euros més de l'anomenat fons fundacional. Aquest fons es va dotar de gairebé un milió d'euros quan es va crear el patronat, "en temps de Biel Cañellas", explicaren els responsables. Als 380.000 que es va acordar extreure, ahir s'hi han de sumar els 300.000 que es retiraren el setembre (també per la reforma) i els 120.000 que s'extragueren l'any passat, de manera excepcional, per fer front a despeses ordinàries que el Consell i el Govern s'havien compromès a sufragar però finalment no abonaren.
Lluc tanca 15 cel·les
"Hem recuperat la normalitat", proclamava ahir el prior de Lluc, el pare Antoni Vallespir. Després de l'ensurt que es va viure el dia de Cap d'Any, i que va deixar un home de 37 anys amb cremades de segon grau a les cames, els missioners dels Sagrats Cors (que per mandat del bisbe es fan càrrec del manteniment del santuari) treballaven ahir perquè Lluc recuperàs la tranquil·litat i el funcionament habitual. Vallespir confirmà que el foc va fer malbé la cambra on tingué lloc el sinistre i la contigua, i que el fum emmascarà el passadís (el sostre, bàsicament) que hi permet accedir. Aquesta ala de l'edifici, d'una quinzena de cel·les, restarà tancada fins que hagin acabat els treballs dirigits a deixar-la tal com estava abans de l'accident.
L'home ferit a l'incendi a Lluc evoluciona favorablement
L'evolució de l'home de 37 anys ferit a un incendi originat a una de les cel·les del santuari de Lluc és positiva, segons han explicat fonts sanitàries del centre on fou ingressat, Son Espases. Desallotgen 100 persones per un incendi a Lluc
Desallotgen 100 persones per un incendi a Lluc
Després de l'any negre viscut a Lluc, amb la destrucció de bona part de la teulada del santuari per un cap de fibló, el 2013 sembla que no comença amb bon peu. Al voltant de 100 persones van ser desallotjades ahir dematí de l'hostatgeria després que un foc calcinàs una de les cel·les.
Un país ben enteulat
Aquest dilluns Sebastià Alzamora parlava del santuari de Lluc en el seu article d'opinió i Antoni Puigvert, en un altre mitjà, relatava la seva experiència de dos dies al monestir de Poblet...
El batle d’Escorca rebutja demanar la “zona catastròfica” per a Lluc
El batle d’Escorca, Antoni Solivellas (PP), no és partidari que l’Ajuntament sol·liciti la declaració de zona catastròfica per a la vall de Lluc, mig arrasada pel cap de fibló de fa dues setmanes. De tota manera, el primer edil tampoc no descarta aquesta opció definitivament, sinó que primer vol conèixer l’estimació econòmica dels danys causats. La xifra definitiva es coneixerà avui i sembla que superarà els tres milions d’euros.
Restaurar Lluc val 1.850.000 €
Els danys causats pel cap de fibló al santuari de Lluc dimecres passat estan valorats en 1.850.000 euros. Així ho indicà ahir el prior, Antoni Vallespir, després de conèixer la primera valoració econòmica duita a terme per un perit contractat pel santuari mateix. De moment, encara no saben com faran front a aquesta xifra per arreglar tots els desperfectes provocats pel temporal. "És una quantia molt elevada i encara hem de veure com es pot sufragar", indicà el prior. Les teules foren un dels elements més danyats, de manera que s'hauran d'arreglar 8.300 metres quadrats de teulada que "s'ha construït al llarg de vuit segles d'història de la institució".
Un cap de fibló especial
Aquest passat cap de setmana el Santuari de Lluc ha estat portada informativa a molts nivells. Ho ha estat a nivell local, sobretot, com a conseqüència del temporal de vent...
Bauzá visita Lluc cinc dies després del temporal
El prior de Lluc, Antoni Vallespir, mostra els desperfectes a Bauzá, acompanyat del conseller Gómez i el batle d’Escorca, Antoni Solivellas. Foto: A.S. El president José Ramón Bauzá, acompanyat del conseller de Presidència i exbatle d'Escorca, Antoni Gómez, i l'actual batle del municipi, Antoni Solivellas, visità ahir Lluc per conèixer de primera mà les conseqüències del cap de fibló ocorregut dimecres passat a la nit. El cap de l'Executiu havia estat a Lluc el diumenge abans de la tempesta, amb motiu de la pujada a peu de la Part Forana. Ahir, però, tot just una setmana després i cinc dies d'ençà que hi hagué el temporal, es trobà amb un escenari ben diferent, que també observà des del campanar. "El que acab de veure és dantesc i m'apropa molt més a la realitat del que ocorregué", digué.
Bauzá a Lluc: pocs reflexos
A la fi, el president Bauzá visità ahir Lluc, molts de dies després dels greus danys que patí el cor de Mallorca a causa d'un cap de fibló. El fenomen es produí la nit del dimecres 12...
L’Església es bolca en la reconstrucció del santuari de Lluc
L'Església mallorquina es bolca en la reconstrucció de Lluc. Jesús Murgui, bisbe administrador diocesà de Mallorca, anuncià ahir que es durà a terme una col·lecta especial per les parròquies i llocs de culte per tal de recaptar fons per pal·liar les greus destrosses ocasionades pel cap de fibló que fuetejà el santuari. El Bisbat també habilitarà un compte corrent perquè els fidels puguin col·laborar en la rehabilitació. Murgui avançà, a més, la convocatòria d'una reunió extraordinària del patronat de la Fundació Santuari de Lluc, de la qual és el president, amb l'objectiu d'establir mesures d'acció conjuntes entre totes les institucions que en formen part. En aquest sentit, Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca, visità ahir les instal·lacions i els voltants del monestir per comprovar, de primera mà, els desperfectes causats pel violent temporal.
El cap de fibló sacseja el santuari de Lluc
Els habitants del santuari de Lluc, tant pelegrins com treballadors i religiosos, van patir la nit de dimecres a dijous un cap de fibló d'intensitat 1 amb ràfegues de vent de fins a 148 quilòmetres per hora. Part del sostre del santuari s'aixecà per la pluja i la forta ventada, i milers de teules van caure per terra i provocaren desperfectes que encara és aviat per quantificar. A més, es trencaren vidres i vidrieres, el rellotge de la basílica en quedà afectat i molt d'arbrat no resistí les fortes ratxes de vent. Hi hagué tres ferits lleus. Els afectats foren una monja franciscana i dues persones que s'allotjaven a les cel·les. A la monja, la tempesta l'agafà dormint i es veu que part del marès d'un envà li va caure a damunt i li féu un tall al cap que va requerir uns punts de sutura.
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc