nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
12°

Crida als equips directius dels centres educatius a rebutjar el Pla Vera de segregació lingüística

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha remès a tots els col·legis públics i privats de Mallorca una carta amb un argumentari de deu punts per no adherir-se al pla pilot de segregació lingüística a les aules, la resolució del qual es podria publicar aquest dissabte.

En una roda de premsa, el president de l'OCB, Antoni Llabrés, ha insistit que el pla no s'ha consensuat amb cap agent educatiu, «per més que ho digui el conseller Vera», i ha recordat que quan es publiqui la resolució presentaran un recurs contenciós administratiu demanant-ne la suspensió cautelar perquè no es pugui activar el proper curs.

Llabrés ha expressat la seva confiança en els claustres, els equips directius i les titularitats, en el cas dels centres concertats, perquè «són els més indicats per a valorar com és l'adquisició de les competències i considerar si cal mantenir o modificar els projectes lingüístics del centre».

El president de l'OCB ha instat així equips directius i titulars a no sotmetre a consideració l'adhesió al pla pilot. Llabrés ha remarcat que el pla és «absolutament innecessari» i podria ser contraproduent per a aconseguir l'objectiu que els alumnes acabin la seva escolarització sent competents en català i castellà. Així, s'ha referit a un estudi que apunta a un decalatge de fins a 20 punts entre el domini del castellà i el català a sisè de primària: «La llengua que cal reforçar és el català, no el castellà».

La carta, enviada per correu electrònic a uns 400 centres educatius, assenyala que la mesura és incoherent, il·legal, inequitativa, segregadora, ineficaç, atempta contra l'autonomia de centre, arbitrària, conflictiva, insegura jurídicament i desequilibradora entre el sector públic i el privat-concertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 8 dies
A callar, ximplets!! Si vos deixen triar a vosaltres el castellà, és en detriment de la meva llibertat de triar el CATALÀ. EL CATALÀ NO ES TOCA. Vivim a Mallorca. La meva llibertat, i el que es just, aquí a Mallorca, vos toca a vosaltres respectar.la i a no trepitjar.la. Tan fa que NO HO ARRIBEU A ENTENDRE MAI. La vostra postura, no és espanyolista. És deplorable i grollera.
Valoració:0menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 8 dies
A la desorientada Xisquita i la seua colla.

Els pares ensenyen a llurs fills a ca seua la llengua o llengües que els hi plau.

Una altra cosa és la llengua vehicular de les escoles. La cosa que fan els països DEMOCRÀTICS del món, ço és, l'ensenyament en la llengua pròpia del país on hi conviuen els "autòctons" i els "nouvinguts". És per això que és important que els alumnes que no son de llengua familiar catalana aprenguin a l'escola la llengua pròpia del país on viuen.
Als xovinistes ultra espanyols, sempre se vos veu massa el llautó.

Aquest costum que teniu qualcuns d'intentar capgirar i insultar el sentit comú i cívic, sense cap succés, el trob molt penós, molt llastimós i ridícul.
Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa 13 dies
OCB: o cuando dejar elegir es segregar.
Valoració:-15menosmas
Per De Asprer, fa 13 dies
Molt trist. Després de unes eleccions democratiques, es pren una decisio que no resta cap dret en els catalanoparlants, pero si garantitza els drets en els altres.
TOTS tenen els drets garantitzats!
Vergonya! Aixo es feixisme !
Valoració:-8menosmas
Per pep, fa 13 dies
Xisquita, el castellà a Castella.
Valoració:7menosmas
Per Xisquita, fa 13 dies
Els catalibans no deixen escollir als pares la llengua, això no és democràtic
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente