algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Un espectacular mosaic per reivindicar la llengua, la cultura i els drets socials

Un immens mosaic humà ha omplit aquest dissabte la plaça Major de Palma amb motiu de la #DiadaOCB2015, convocada per l'Obra Cultural Balear. Una concentració que ha posat punt a la Marxa per l'Educació que havien organitzat els docents. Ambdues manifestacions han servit per a protestar contra les polítiques en contra de la societat mallorquina del president de les Balears, José Ramón Bauzá, durant els darrers quatre anys.

Cap a les 17h de l'horabaixa ha començat la festa, que s'organitza des de fa més de 20 anys, amb l'actuació del grup infantil Cucorba. Mentrestant, centenars de persones ja esperaven a la plaça d'Espanya l'arribada dels marxaires, que havien sortit d'Inca a les 11h del dematí. Passaven de les 18:40h quan una onada de gent, precedits per la pancarta 'Sí a la llengua; sí a la cultura; sí al territori; sí als drets socials', feia la seva entrada a la plaça Major de Palma.

L'acte central, conduit per la periodista d'Ona Mediterrània, Glòria Franquet, ha consistit en diversos parlaments, l'actuació d'un grup de xeremiers, i un discurs molt irònic per part de l'actor còmic Miquel Àngel Llonovoy, que ha criticat l'esTIL de Bauzá, «un farmacèutic que, amb les seves fórmules, ens vol dur a la sepultura».

Tot plegat, abans de la lectura del manifest per part del president de l'OCB, Jaume Mateu, qui ha assegurat amb contundència que «som majoria» i «direm prou sempre que calgui». Els aplaudiments s'han intensificat quan Mateu afirmava que «no consentirem cap més escarni ni vexació al nostre parlar català».

El mosaic s'ha format fins a dues vegades, la segona de les quals ha estat la més espectacular, ja que la gent ha botat al so de les xeremies.

L'anècdota de la jornada l'ha protagonitzada una nina d'un any, de nom Núria, que s'ha perdut entre la multitud. Per sort, una crida pels micròfons i l'ajuda dels assistents ha estat suficient perquè la petita pogués tornar amb els seus pares.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per flipats, fa mes de 9 anys

espectacular? aquest nyarro?

Valoració:-2menosmas
Per Per mi, ets una Joanota amb coa d´ase, fa mes de 9 anys

Joana!
Ets una mentidera. El que dius no t´ho creus.
Saps que a les rondaies mallorquines hi ha un personatge nefast, el dolent, l´antiheroi, que nom Joanota, no Joana, - no hauries de firmar així? seria més exacte- que per les seves malifetes, les fades la castiguen fen-li sortir una coa d´ase al front? Ja t´ha sortit o comença a despuntar, només?
És que les Joanes no tenen cap culpa de tenir el mateix nom que tu.
Ja tens la teva? O et comen

Valoració:12menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

nomis y similares = No gracias

Valoració:0menosmas
Per nomis, fa mes de 9 anys

Forasters no integrats, NO GRÂCIES !
Emigreu a un altre lloc !

Valoració:22menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

catalufos = No gracias

Valoració:0menosmas
Per historiador, fa mes de 9 anys

Si, un mosaico románico....

Valoració:0menosmas
Per Joana, fa mes de 9 anys

En la fira d'abril dels castellans n'hi havia més gent.

Valoració:-12menosmas
Per Miquelet, fa mes de 9 anys

Marxaire: gràcies per ampliar i matisar el meu primer comentari fet sense agror. La gent que ahir es va manifestar i concentrar són dels meus, dels nostres. D'aquí la meva crítica constructiva.

Valoració:2menosmas
Per Marxaire, fa mes de 9 anys

L'agraïment a l'OCB per organitzar aquest acte multitudinari que potser servirà per remoure consciències. Però continuant amb el comentari den Miquelet, crec que l'acte central va tenir moments brillants en les intervencions den Llonovoy i de Música Nostra. La resta, presentadors de l'acte giscant (inclosa la lectura del manifest), la coral cantant la Balenguera en un to impossible per a la majoria d'assistents i sense ningú que dirigís el públic, tres vegades fent el mosaic bastant incomprensible, etc.
L'OCB feis molt bona feina però si demanau per exemple a qualque actor/actriu (que en general saben parlar molt bé en públic) que presenti aquest tipus d'actes segur que lluïran molt més. Perquè se senti una persona que parla per un micro no s'ha de cridar més i més, basta pujar el volum de l'equip de so. Segur que entre els vostres socis i simpatitzants trobareu molta gent disposada a col·laborar si ens ho demanau.
Gràcies i endavant.

Valoració:22menosmas
Per Miquelet, fa mes de 9 anys

Sóc l'únic que pensa que això no és espectacular i que ni tan sols és un mosaic?
Amb feina ben feta ens emocionam tots molt més.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente