En el mateix vaixell
Ahir, l'IVA a la Gran Bretanya se situà en el 20% després de dos anys d'haver-lo reduït del 17,5 al 15%. Cinc punts de cop són una de les mesures estrella d'un govern conservador per acarar la crisi mentre el seu ministre d'Economia (el mateix Osborne que lloava fa un any les mesures econòmiques d'Irlanda, ara en fallida) gaudeix d'unes luxoses vacances en unes exclusives instal·lacions alpines.
Són dades; no hi ha ni una coma d'opinió, però no semblen suficients per a fer caure la vena que ennigula l'enteniment dels qui consideren Zapatero el problema que arrossega Espanya. No es tracta de defensar el que ha fet ni el com -no s'ho mereix-, però seria d'agrair un debat més serè sobre la crisi que a tots ens afecta i les diferents maneres d'afrontar-la (o de callar-la, com ho fa el PP). Per començar, em quedaria amb les paraules del líder del principal sindicat britànic -és una mostra gràfica que no estam junts en això- referides al lema de la campanya engegada pel seu govern per convèncer la població que tots anam en el mateix vaixell. Uns, a la piscina de coberta, i la resta, remant com esclaus.
També a Opinió
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Efectivament: dins un mateix vaixell s'hi pot anar de molt diferents maneres. Per això i ha les "classes". Gràcies a Déu avui en dia ja no hi ha galiots que hagin de remar per a impulsar la nau, però no és el mateix fer el viatge de nit en una no gaire còmoda butaca o en un més o menys luxós camarot . I ja deien en temps antic que "es bo de fer predicar el dejuni amb la panxa plena".
Alguna vegada has de parlar de l'econmia sumergida