Democràcia i partits polítics
Democràcia, per mi, és poder elegir, que tingui el poder de decidir sobre el meu entorn. Democràcia és, per exemple, poder elegir "representants" cada quatre anys a les eleccions. Però, què passa després? Resulta que ja no puc decidir sobre res de res fins al cap de quatre anys. Per contra, hi ha una mínima part de la societat que sí que pot, són els electes que han estats elegits a les eleccions. Ells sí que poden elegir, sí que poden decidir, sí que poden exercir la democràcia. Els altres ja no som res.
Vaig voler afiliar-me a un partit per veure si podria, algun dia, canviar això. Sorpresa, em vaig trobar amb el mateix. Com a militant, podia decidir, tenia el poder de la democràcia cada dos anys! Podia elegir, perdó, ratificar acords d'una minoria del partit als congressos. Un cop constituït el consell polític, i l'executiva, ja no tenia cap més poder de decisió dins del partit.
La veritat, em vaig decebre. No em pensava que el funcionament d'un estat i el funcionament d'un partit polític fos tan idèntic. La manca de sobirania del poble, o de l'afiliat, era bàsicament nul·la.
Ara sempre que surt un nou partit polític em miro els seus estatus. Així puc saber si realment la gent que forma els partits són veritablement democràtics, es creuen la democràcia de veritat o si és pura imatge com la de l'estat.
Et puc dir que aquí, a les Illes, no hi ha cap partit que hi cregui. Mira-t'ho tu mateix.
JOSEP Ll. LÓPEZ SANTANDREU. Costitx.
Opinió | Cartes al director
Cartes dels lectors
28/09/11 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.