TW
1

Agraïment
En els moments durs que ens ha reservat la vida per la pèrdua del nostre espòs i pare, no volem deixar l'oportunitat de donar públicament el nostre agraïment a l'hospital Son Llàtzer, molt especialment a la doctora M. Belén González i al seu equip, i igualment a tota la gent que hi fa feina. Tampoc no ens volem oblidar de l'atenció humana que ens han donat a la família (quan el final era a prop) els metges del PAC de sa Pobla (J. Sastre, M.A. García i Àlvaro del 061). També volem donar les gràcies a tota la gent que ens va donar el condol, ja que ens és impossible fer-ho personalment.
FAMÍLIA DE BIEL CRESPÍ CANTALLOPS MORBER. Sa Pobla

Indignats, enfadats, cremats...
Fent fum per les orelles i més cremats que un misto ens hem trobat quan hem sabut que la fusió de les caixes d'estalvis deixarà milers de treballadors fora, als quals prejubilaran amb els doblers de tots. És a dir, els funcionaris ens jubilarem dos o tres anys més tard per pagar aquests bergants que s'aturen primer. Què hi diuen el Sr. ZP, el Sr. Rubalcalva (de rubus -calba vermella-. De dir mentides?) o el Sr. Rajoy? Res? Fan el sord? Quina novetat! Ara, quan ens trobem amb els que ens han amagat subvencions i lletres petites a posta, ens han passat la segadora de la hipoteca o de l'assegurança i fomenten els abusos pensant més en l'empresa que en el client.

En els que ens volien convèncer que votàssim la dreta com si ells fossin els banquers en vers d'uns simples treballadors que són tots... Quan ens trobem amb aquestes meravelles de persones que reien en privat mostrant les avares dents draculines en veure els disbarats hipotecaris dels seus clients, preveient sàdicament l'engreixada de la seva entitat a costa del pobre incaut o inconscient i ens saludin, ens podran dir rient i tocant-nos la calba, com feia en Benny Hill: "Salut, Bernat, que puguis fer feina molts d'anys i que jo ho pugui veure. Fes es cap viu, sigues complidor per pagar-me una bona jubilació! Idò carbons els responsables! Carbons! Que les empreses paguin les prejubilacions!
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta. Eugènia.

Un darrer servei a Mallorca

Hom tendeix a no creure les llegendes urbanes que corren. Molts parlen d'actituds estranyes en alts càrrecs que han de deixar el seu despatx en breu. Com tots sabem, el PSM té a gala la defensa del nostre Medi Ambient i la nostra terra. Idò bé, jutgin vostès mateixos si una de les darreres actuacions d'un dels seus directors generals té lògica. A petició d'aquest, llur consellera ha emès una ordre apartant de les seves tasques el funcionari encarregat de la vigilància i control de cert sector, l'actuació incontrolada del qual pot resultar molt nociva.

Aquest funcionari ja havia tingut desavinences amb el sector per intentar obligar-los a complir les lleis i així evitar que es repetissin episodis de perduda de vides humanes i de destrucció del territori. L'actitud de l'esmentat director general enfront d'aquests conflictes ha estat sempre la mateixa: posar-se del costat del sector i en contra del funcionari. Aquesta "responsable" línia d'actuació ha culminat en la separació de les seves tasques del "díscol" servidor públic. A qui, per a la seva estupefacció, se li ha donat com a única explicació: "No caus bé al sector". Aquesta és la darrera gran contribució a la defensa de les nostres illes d'un alt dirigent del PSM. És un cas aïllat o s'han donat altres aportacions al bé comú des de dia 23 de maig i abans que obtinguin el poder aquests abominables personatges, als quals ens diuen que combatran durament des de l'oposició?
MARIA ESPERANÇA BELTRAN. Palma.

Democràcia real, ja
Aquesta plataforma ciutadana independent que persevera en les seves acampades a places de tota la geografia del nostre país està enviant una bufada d'optimisme a tota la ciutadania. El missatge que ens arriba és que entre tots podem millorar els mecanismes que regulen la nostra societat perquè sigui més igualitària i més solidària. Tots sabem que la democràcia que vivim actualment està mutilada, no és plena, és un simulacre, i això per diversos motius. El principal és que els partits polítics que hi participen no són democràtics en el seu funcionament intern, atès que no fan eleccions primàries per elegir els seus propis candidats i les llistes electorals que presenten són tancades, no permeten als electors elegir el candidat que més prefereixin.

Per un altre costat, el repartiment dels vots segons la llei d'Hont és desproporcional i afavoreix els partits amb més vots i penalitza els partits més petits. També cal destacar amb negreta el desbaratat finançament de les campanyes electorals: aquells partits amb més recursos econòmics per bombardejar la població amb eslògans, cartells, anuncis publicitaris, televisió, etc. seran recompensats més fàcilment amb la victòria que no pas aquells altres que pretenen persuadir els electors amb el debat i la confrontació d'idees. La majoria de partits queden altament endeutats per aquestes campanyes tan costoses, deutes que afavoreixen més endavant corrupteles i mesures polítiques improcedents.
Des de la Federació d'associacions de veïns i veïnes de Menorca, ens sumam en aquest intent de sanejar la democràcia espanyola.
ANTON SOLER, de la Federació d'assocaicions de veïns de Menorca.