Geografomatemàtiques
D'ençà que hi visc a prop, gaudesc molt de passejar pel bosc de Bellver amb els meus animalons. Intent fer-ho una hora al dematí i una hora al vespre i això m'obliga a trescar per amunt i per avall caminolls nous perquè el passeig no sigui monòton.
El cas és que avui no ha estat necessari trobar camins nous per rompre aquesta monotonia. Just a principi de camí, hi havia una parella d'uns al·lots que devien tenir uns quinze anys o a prop que tenien una conversa de festeig molt estranya i que m'ha tengut les neurones ocupades durant tots els seixanta minuts de passeig. L'al·lot ha demanat, en veu ben alta, orgullós i tot ple de testosterona: "¿Y la de China?, sabes cuál es la capital de China?". L'al·lota, empegueïda, ha hagut d'admetre que no sabia la resposta, a la qual cosa el jove li ha contestat: "'Madre mía!, mira que no saber que Pekín es la capital de China!". Tot pareixia que l'al·lota reconeixeria la derrota i es rendiria davant aquest desplegament hormonal, però, al contrari, ha respost dient: "No la sabía, ¿pero la de Japón la sabes tú?". He de reconèixer que l'al·lot ha sabut aguantar la dignitat, però ha hagut d'admetre que no, que això se li escapava.
Els meus cans estiren fort, i m'he quedat amb el dubte de saber si entre tots dos serien capaços de compondre la geografia asiàtica. Mig i mig, fan u. I aquesta fórmula tan senzilla m'ajuda a acabar la meva reflexió geogràfica i començar-ne una de matemàtica.
Ara que hi ha tanta política, ara que hi ha tanta manifestació, ara que hi ha tanta insatisfacció, ara que tothom vol canvis, ningú no es demana per què estam així. La meva experiència d'haver viscut a països anglosaxons i escandinaus em du a una resposta molt simple: tenen imposts alts, sí; tenen serveis ben finançats, sí (1 + 1 = 2). Tenen bona educació, sí; tenen baixos nivells d'atur, sí. Tenen cultura, sí; tenen bona convivència, sí (1 + 1 = 2). Tenen poca corrupció, sí; tenen ciutadans compromesos, sí (1 + 1 = 2... en aquest cas, l'ordre dels factors és indiferent). Volia fer un joc de paraules i d'idees enginyós i divertit, però la veritat és que m'han fugit les ganes recordant aquesta conversa que he escoltat avui al bosc de Bellver.
XAVIER BORRÀS. Palma.
Opinió | Cartes al director
Cartes dels lectors
24/05/11 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El senyor Miquel Vicens Escandell (el qual, malgrat el peu de carta, crec que no vota a Ciutat) potser tindrà l'amabilitat de fer arribar als votats de Bildu la seva opinió segons la qual són uns petitburgesos. D'altra banda, ja veig el sistema per a canviar el món que tenen els revolucionaris no petitburgesos que estan per sobre dels pobres mortals: escoltar molt la ràdio, dedicar-se a les seves coses i, sobre tot, no votar mai més. Una troballa. Uns cracks, no em diran que no! Ah, i un consell: si hagués connectat IB3 ràdio, 24 horas, TV3, o alguna altra cadena, podria haver-se'n anat a dormir coneixent (amb el 99% escrutat) la nova composició del del nostre nou PParlament.