Sacrificis al déu nuclear
La prepotència i arrogància dels qui tracten de vendre'ns l'energia nuclear com una cosa segura han fet que es veiessin les orelles al llop amb el desastre nuclear del Japó. Com l'aprenent de bruixot, la indústria atòmica no pot preveure les possibles variables de les amenaces a centrals nuclears, que posin en perill la vida de milions d'humans. Només per això, aquest tipus d'energia s'ha de rebutjar. El desastre ens ha fet despertar de la nostra letargia, ens ha fet ser concients que la nostra vida està permanentment exposada a una hecatombe nuclear i que no només els errors humans del personal tècnic (Txernòbil) i les picabaralles i demències entre caps d'estat pel major arsenal atòmic ens poden portar a l'extermini.
Les forces de la naturalesa són imprevisibles i amb els efectes del canvi climàtic el seu potencial destructiu va en augment. Aquesta vegada, l'alarma nuclear l'ha provocada un tsunami; la pròxima, un avió (com el que va tomar les torres bessones) o qualsevol altra causa sense preveure.
La solució implica les renovables i per alliberar les patents d'energies netes segrestades per qui es lucren de la dependència del petroli i l'energia nuclear. No pot ser, que en nom del creixement econòmic estiguem exposats a energies mortals.
Si ens escandalitzam quan llegim que cultures antigues mitjançant ritus ancestrals sacrificaven éssers humans per calmar els seus déus, no és menys cert que per calmar l'actual déu del creixement econòmic siguem capaços de sacrificar milions de persones.
Per no renunciar a l'energia automotriu, al món ens hem habituat cada any al sagnant sacrifici de milió i mig d'ànimes al déu cotxe. Malgrat ser consciente d'això, el cotxe continua sent venerat, i per calmar la nostra consciència, a aquest autogenocidi, l'anomenam accident de trànsit. La diferència entre les dues formes d'energia és que la benzina del nostre automòbil ens mata de manera escampada, 3.000 morts diaris a tot el món. En canvi, l'energia atòmica ens pot matar a milions en un sol dia.
ANTONIO CÀNAVES MARTÍN. Palma.
Opinió | Cartes al director
cartes dels lectors
19/03/11 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.