TW
0

Més debat intern
Vejam. Què és més perjudicial per al partit PSIB-PSOE? Que hi dimiteixi Joana Maria Borràs per discrepàncies manifestes amb la batlessa de Palma, Aina Calvo, o que en les llistes electorals hi figurin dos imputats? Per mi, és molt clar que el segon és més greu, perquè això darrer significa "atribuir a algú un fet", delictiu o no, i que després seran els tribunals de Justícia els que emetran un dictamen sobre aquesta imputació.

Quant a la dimissió de la regidora Joana Maria Borràs, si se li hagués donat l'oportunitat de plantejar les seves discrepàncies dins el partit, en assemblees que gairebé mai no es convoquen, potser no hauríem arribat a aquest extrem, i això ho sap molt bé la secretària d'Organització del partit, la companya Alberdi. Els militants de base tenim molt poques oportunitats, per no dir cap, d'expressar les nostres opinions, les nostres idees, les nostres inquietuds dins l'organització, pel que he dit abans.

Seria molt positiu i, a més, convenient per al partit que els qui figurin en llistes electorals, sobretot en els primers llocs, no ostentessin càrrecs orgànics dins la mateixa organització. Això és per una raó molt senzilla: perquè compaginar ambdós compromisos és pràcticament impossible, si realment el polític/a vol dedicar-se de ple a les comeses que li han atorgat els votants a través de les urnes. A més, la nostra organització té suficients afiliats perquè uns es dediquin al partit i uns altres als ajuntaments respectius, consells o Parlament. Estem en una Organització (PSIB-PSOE) en la qual el debat intern hauria de ser el màxim exponent del que ve a dir-se'n democràcia interna. Necessitem i exigim (els afiliats) més debat intern, precisament per poder donar la nostra opinió sobre aquests fets anteriorment esmentats.

Un fet que il·lustra clarament el que explic és l'elecció "a dit" de l'actual secretari d'Organització estatal, el company Iglesias. De la nit al dia, els militants del partit ens assabentàrem que Pajín ( la que cobrava tres sous, ho recorden?) havia estat substituïda pel totpoderós Marcel·lí Iglesias, sense votació ni opinió de la militància de base. Segurament, se'm podrà dir que per a això hi ha els congressos, però companys/es, els congressos es convoquen cada quatre anys i la política és el dia a dia.

Quan es té un partit (el PSOE) i mitjans per defensar-lo, mai aquest partit no podrà ser dominat, i molt menys quan n'existeixin militants que estiguin en condicions de lluitar fins al final.
GERARDO MOYÀ NOGUERA. Palma.

Problemes amb la Policia Local de Palma
Som una família amb una filla de 2 anys que té un grau de discapacitat reconeguda, per la qual cosa participa en un pla d'atenció precoç coordinat per l'SVAP (Servei d'Atenció i Valoració Primerenca del Govern de les Illes Balears).

Aquest pla suposa la realització de múltiples activitats, entre les quals destacaria: l'assistència a l'escoleta municipal de Santa Catalina (ocupant-hi una plaça d'integració); fisioteràpia al Centre Mater; hidroteràpia al centre del Govern de Joan Crespí; atenció psicològica de l'SVAP.

Amb motiu d'aquestes activitats, la nina entra i surt de l'escoleta en els horaris adequats per ser traslladada als diferents centres. És acompanyada pels familiars en vehicle particular.

Després de múltiples gestions realitzades per la direcció de l'escoleta municipal de Santa Catalina, i fins i tot en un escrit dirigit a l'Ajuntament de Palma el 28 de maig de 2010, la Policia Municipal continua imposant multes en les hores d'entrada i sortida de l'escoleta, mentre que en altres centres educatius la Policia Local es dedica a facilitar i organitzar les entrades i les sortides i és permissiva, fins i tot, amb les triples files. Tot això suposa de manera manifesta una situació de greuge comparatiu per als pares dels alumnes de l'escoleta municipal de Santa Catalina.

Els infants en programa d'integració, i fins i tot qualsevol nen quan sorgeix una situació especial que el fa haver de sortir o entrar-hi en horaris diferents dels habituals, sofreixen la injusta i gens permissiva actuació sancionadora de la Policia Local. Atès que s'han imposat múltiples sancions en les circumstàncies citades, la Policia Local hauria de tenir una actitud de cortesia, més permissiva i col·laboradora amb els pares que acompanyen els fills, en lloc de l'actual actitud repressiva i sancionadora.
Per motius obvis, i per protegir la intimitat de la menor, pregam que no aparegui la nostra firma en aquest escrit.
UNA FAMÍLIA. Palma.