TW
2

Aina Calvo i el Lluís Sitjar
A la batlessa de Ciutat, Aina Calvo, se li podria recordar en primer lloc el que s'entén per "estadi". Es tracta d'un recinte esportiu que alberga tot tipus d'esports i que sovint fins i tot s'empra per organitzar concerts i esdeveniments polítics. Antigament, el requisit primordial era el d'albergar pistes olímpiques, però en l'actualitat gairebé tots els camps de futbol del país ja es vénen denominant estadis, encara que no siguin realment més que camps de futbol. A Palma hi ha hagut a l'uníson i des de fa més de mig segle dos estadis. L'estadi Lluís Sitjar i l'Estadi Balear. Potser per la senyora batlessa es requereixin certs requisits perquè un recinte esportiu es pugui denominar "estadi". Li record que en el vell i abandonat Lluís Sitjar s'han congregat fins a 25.000 ànimes, xifra superior a la capacitat total de l'estadi de Son Moix. Això era perquè en els dos fons l'afició se situava de peu. Per tant, ni la capacitat ni l'aspecte olímpic no haurien de ser motius de polèmica per dilucidar si futurs recintes esportius s'haurien o no de denominar estadis o camps d'esport. Avui dia són exactament el mateix.

D'altra banda, també vull recordar-li que, si l'actual projecte del Reial Mallorca veu llum verda, els bars i restaurants a prop del Fortí, abans plens de gent en dies de partit, ara estan buits o semibuits. El futur projecte tornaria a donar vida a la zona en qüestió i els carrers adjacents tornarien a cobrar calor humà, ambient i generar més ingressos en moments tan delicats com els que actualment vivim.

Potser la posició de Cort, de portes endins, no vegi amb total desgrat la construcció d'un estadi en propietat per al Reial Mallorca. Tanmateix, la posició de Cort, de portes a fora, fa veure als ciutadans la inviabilitat del futur projecte emparant-se en arguments bizantins quan tots sabem el veritable motiu que els mou a manifestar-se d'aquesta manera. Què fem, amb Son Moix? Ens ho menjam amb patates? Aquest és el veritable cavall de batalla i no uns altres. Una construcció pagada amb els diners de tots els contribuents que el Reial Mallorca sosté i manté es veuria en poc temps en estat d'abandonament, com ha passat amb el Lluís Sitjar. Aquest és el veritable perill que s'intenta encobrir sota elucubracions poc consistents per part de la senyora Aina Calvo.

No ho sé, però, si el projecte es dugués a terme, seria la segona o tercera vegada que el Consistori palmesà rebutja una millora per a l'esport a Ciutat. Cal recordar que en el Mundial de futbol de 1982, si s'hagués demanat Mallorca com a seu, l'actual Lluís Sitjar no seria ara un estadi en ruïnes, sinó un estadi remodelat i gairebé nou com va passar amb els camps de l'Hèrcules, Elx, Oviedo, etc. Els regidors van ser més llests en el seu moment que els d'aquí. També li record que en un futur no gaire llunyà, Espanya serà novament seu d'un mundial de futbol. Hi ha imminents eleccions polítiques. Senyora Calvo, vostè hi té la paraula i ... potser l'oportunitat de positivitzar o negativitzar molts vots que, potser decisius, reforcin o debilitin la seva continuïtat en el càrrec.
SEBASTIÀN AGUILÓ ANDRÉS. Palma.

Son Espases. Un dels millors hospitals d'Europa?
Començam malament amb aquest nou hospital que s'ha inaugurat amb tantes presses. I és que ja se sap que el que es fa a corre-cuita mai no surt bé, i aquí hi havia massa interessos en joc. Els nostres polítics, a més, volien sortir bé a la foto inaugural per demostrar-nos que guapo els ha quedat tot. Doncs bé, senyors, que sapigueu de primera mà, com a usuària i familiar directa d'un pacient ingressat, que el nostre Son Espases -"un dels millors hospitals en l'àmbit europeu"- no està encara preparat per funcionar i que deixa molt a desitjar.

Tanmateix, el principal motiu de la meva queixa és que el capvespre del 16 de gener de 2011, quan el meu familiar ingressat per una aturada cardíaca demanà ajuda per incorporar-se, una de les infermeres li va contestar que aquest no era el seu treball, sinó el dels zeladors, que prou feina tenien elles amb la que feien i no donaven a l'abast, perquè només eren cinc i havien d'atendre tota la planta mentre tenien 15 de les seves companyes de baixa.

Si els treballadors de Son Espases estan molests amb la seva situació laboral perquè no hi ha prou personal, supòs que ho hauran de solucionar amb els seus superiors, amb els sindicats o amb qui els doni la gana, però en cap cas no ho han de pagar amb els pacients, que ja en tenen prou com perquè perquè a sobre els cridin quan demanen ajuda, fins i tot per anar al servei.
Al meu familiar, de 76 anys, li falta una cama i du un marcapassos, però es veu que pitjor ho estan passant els infermers de Son Espases que pateixen d'estrès.

Si no els agrada el seu treball que se'n cerquin un altre, que entre els quatre milions d'aturats que hi ha, segur que hi ha infermers titulats molt capaços i amb moltes més ganes de treballar que ells.
Des d'aquí anim a tothom que tingui queixes pel tracte rebut que reclami, perquè si no és així, aquí no se sap res i ells ens continuaran tractant com vulguin.
GUADALUPE QUINTERO. Ciutat