TW
0

Les nines, princeses; els nins, superherois
Darrerament assistim a nombrosos canvis dins el nostre sistema social i no són per a millor.
En èpoques de crisi, és necessari suprimir tot allò que sembla accessori (bé ho saben les famílies que estan a l'atur o que han patit retallades en el sou). En nom de la crisi, el Govern central ha decidit fer retalladess en un tema tan flagrant com és la desigualtat existent entre les dones i els homes. Qualcú considerarà que és un tema banal, fregant allò del "políticament correcte". Se suprimeix el Ministeri d'Igualtat, Instituts de la dona en algunes comunitats autònomes, s'endarrereix l'ampliació del permís de paternitat, etc.


La setmana passada sortí a premsa que es vol intentar que els infants, en els seus jocs, no reprodueixin els rols que la societat els té assignats, nines versus princeses; nins, superherois, i molta gent es posa les mans al cap dient que a veure si ara imposarem els jocs a què han de jugar els nostres infants. Per si algú no ha sap, una part molt important dels patis de les escoles són emprats, per exemple, per jugar a futbol i les nines s'han de conformar amb els quatre racons i anar molt en compte a passar per no rebre una pilotada.

Tanmateix, la discussió no és aquesta. Si visquéssim en un món més igualitari, com es reclama des del feminisme, allà on la col·laboració i l'empatia substituïssin la competitivitat ferotge, allà on valors com la solidaritat substituís el "campi qui pugui" i el consum desaforat, allà on els més rics no ho fossin cada vegada més a costa d'empobrir més persones, tal vegada no patiríem aquestes crisis. Per això, reclamam més respecte a aquests temes que poden ser cabdals per al nostre futur i unes polítiques actives amb vista a la igualtat.
Àngels Cardona. Palma.

Encara ens manquen professors!
Els alumnes de 1r del cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en atenció sociosanitària (CEPA Francesc de Borja Moll), escrivim aquesta carta per fer saber que estam descontents, indignats, perquè no tenim a aquestes alatures de curs, iniciat dia 4 d'octubre, professor de dos mòduls. Els mòduls afectats són suport domiciliari (7 hores setmanals) i comunicació alternativa (3 hores setmanals), un total de 50 hores, de moment.
Ens agradaria, tan aviat com sigui possible, tenir professor substitut per fer els mòduls.
Tot aquest temps que hem estat i que podríem estar sense professor ens ha creat una sèrie de qüestions:
Com repercutirà a la nostra formació?
Com recuperarem les hores perdudes?
Com se'ns avaluarà i en quines condicions?
Per acabar, voldríem comentar la manca de previsió per part de la Conselleria d'Educació, que sabien que la professora que ara es troba de baixa estava embarassada i ja s'hauria hagut de preveure que no podria fer feina durant tot el curs. Esperam aviat una resposta.
Els alumnes de 1r del CFGM Tècnic en Atenció Sociosanitària. Palma.

Per què el Govern balear maltracta els centres concertats?
Sr. Llinàs, conseller d'Educació i Cultura, ja és hora de fer una seriosa reflexió sobre la persecució constant que fa el seu Govern a la concertada. Li presentam una mostra:
Hi ha recursos que els alumnes dels centres concertats no han tingut mai: ajudes per als menjadors escolars, ajudes per al transport, programes de reforç gratuït com el PROA... Els professors dels centres concertats sempre han cobrat menys que els de la pública i fan més hores de classe. Aquests professors varen arribar a un acord amb vostès per equiparar els sous amb els interins de la pública i vostès, senyor conseller, el varen suspendre. Varen incomplir allò pactat! No d'acord amb això, mig any després de la suspensió de l'acord ens davallaren un 5% el sou, no volíeu brou idò tassa i mitja! A cap altra comunitat autònoma han aplicat dues mesures als professors de la concertada com les aplicades a les Balears.


Ara estan preparant uns decrets a la concertada que continuen maltractant i discriminant el sector concertat: volen eliminar els concerts de batxillerat en un futur immediat, volen impedir nous concerts, no volen complir amb la normativa laboral i acomiadar durant les vacances els professors substituts, no volen cobrir baixes amb durada inferior a quinze dies... Sr. conseller, aquesta campanya contra la concertada a què respon? A què ve aquest maltractament a les famílies i treballadors d'aquests centres? Els alumnes d'aquests centres no tenen els mateixos drets?
Aina Aguareles Tejada. Palma.