La solució dels mosquits
Quan era petit estava prohibit llegir en mallorquí. Ara hi vull escriure si puc dir el que pens sobre l'arribada dels mosquits a la ciutat de Palma, mosquits que poden ocasionar malalties i fins i tot epidèmies.
Ja hi va haver un temps, fa cosa de cent anys, que va passar el mateix. A més, va ser un enginyer agropecuari francès qui va fer molins de vent i va sembrar tot els paisatges dels voltants de la ciutat de Palma. Per drenar aigua estancada de la terra, la van germinar els mosquit en progressió geomètrica.
Paisatges bells, dignes de pintors i poetes, alabats per turistes. Ara que el temps i allò modern ha destituït quasi tots els molins... del romàntic passat, necessitam eliminar els mosquits, d'avui i demà. L'única solució és que facin cent molins de vent, grans i bells amb l'ajuda de l'Estat, dels polítics i també crear un premi anual per al millor molí de vent i una ajuda per a cada un.
Si féssim això, evitaríem les molèsties de mosquits, evitaríem epidèmies i malalties que, en aquest moment, ignoram. Per favor, escoltau el que us dic.
Antoni Perelló Ochogaria.
Manescal jubilat. Palma.
Opinió | Cartes al director
Cartes del lectors
Palma18/06/10 0:00
També a Opinió
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Estic d'acord amb el que diu Laura. Vergonya senyors diputatsa del PSIB i Bloc, han trait el seu electorat una volta mes.
Totalment d'acord, Montserrat! Si no anam de la mà, el 2011 serà dels Populars...
Ja té raó el senyor Perelló!. I aquests molinets de ramell amb coa giratoria i orientable, els inventaren tres persones del molinar que s'ajuntaren per fer-lo: El metge "Herodes" , el capellà i el ferrer. Els primers encara duien la bomba feta d'un tronc de fusta. Llavors les va fer la fundició Ca'n Maneu. D'aquí els se'n portaren a América i a Austràlia on floriren com a ramellers. Fou una aportació de Mallorca al món.