TW
0

L'ORA a Pere Garau
Com a resident a la plaça Pere Garau vull expressar-los el meu malestar per la nova zona ORA dels voltants de la plaça, que impossibilita que els residents aparquem a prop de les nostres cases en haver-se exclòs diversos carrers de la zona esmentada: Bisbe Cabanelles, Isidoro Antillón, Pere Llobera, Can Faixina, Bartomeu Torres, etc.
En aquests carrers se'ns va excloure de la remodelació de Pere Garau, de la qual tanta bona propaganda fa l'Ajuntament en aquests moments difícils; però gràcies a la nova ORA, ara vénen a aparcar als nostres carrers i nosaltres ja no podem. És lògic que veïns afectats per l'ORA a les seves zones cerquin llocs "gratuïts" com el nostre; però això implica que els que no tenim plaça d'aparcament a la nostra finca o voltants hàgim d'anar a aparcar molt més lluny.

Nosaltres també som de Pere Garau. Volem tornar a l'estat anterior, o que tot sigui ORA o que hi hagi pàrquing per a tothom. Una altra solució seria facilitar targetes d'ORA als veïns dels esmentats carrers per poder aparcar al barri. No demanam que se'ns tracti millor o pitjor que a ningú: sols volem continuar aparcant a prop de les nostres cases com fins ara i evitar molèsties a veïns d'altres barris aparcant els nostres cotxes a les seves zones NO d'ORA. El 13 d'octubre passat vaig enviar una carta de queixa a l'Ajuntament a través de la seva pàgina web i no en vaig obtenir cap resposta (llevat que li havien donat entrada).
JUAN JOSÉ ANTELO NEGREIRA. Palma.

Son Baco No, autovia Sí
Us demanareu per què? Contestaré amb dues preguntes: 1. Quants de mallorquins coneixeu que facin feina o puguin gaudir d'un camp de golf al llarg de l'any?; 2. Quants de mallorquins empren o treballen diàriament a l'eix de carreteres Llevant-Ponent, que inclou els trams de Llucmajor-Campos i Peguera-Andratx?
Demaneu, per exemple, a qualsevol resident a Campos si s'estima més un camp de golf o una bona carretera per anar a Cuitat.

En relació al Pla de carreteres, s'equivoquen els polítics que pretenen ajornar solucions, negar possibilitats o intentar introduir invents nefasts com els que van fer la passada legislatura amb la carretera Palma-Manacor (rotonda i més rotonda). S'estan abocant terra al damunt quan van en contra dels interessos immediats de tants i tants mallorquins que cada dia surten a les carreteres de l'Illa. Anar en contra de l'interès general del poble els pot passar factura en les properes eleccions. Sobretot obrint portes als que actualment són a l'oposició.
Plànyer territori a uns pocs interessos particulars, sí; però mai plànyer territori als serveis i infraestructures públiques que empram tots. Així de clar.
GUILLEM MAS GORNALS. Campos.

Polítics escaldats
i polítics mediocres
La criminalització de què són objecte la majoria dels polítics per part d'ells mateixos i dels mitjans de comunicació em fa pensar en qui voldrà dedicar-se a la funció pública si pot guanyar-se la vida en l'àmbit privat. Hi havia un temps en què volien dedicar-se a la política els millors de tots. Ara veim que aquests no hi són, que en fugen escaldats, i es posen a ser polítics els més mediocres i poc avergonyidors. Carlos Delgado n'és un dels exemples més clars, com sabem molt bé a ca seva i als voltants.
FRANCESC SÀNCHEZ. Calvià.

Qui dóna pa? L'Església
La crisi que vivim actualment, plena de paraules buides de la classe política, sense esperances per a moltes persones, llevat d'enfonsar dins la pobresa un sector de la nostra societat, aquesta societat que el socialisme (vulgo PSOE) havia de millorar, ha continua donant la raó a una institució menyspreada, rebutjada, desvalorada i criticada fins a la medul·la per persones i col·lectius, sobretot polítics esquerrans de pa i fonteta, estendards de la ignorància, la buidor, la prepotència i una intolerància religiosa sense nom. Aquesta institució és l'Església Catòlica que, lluny de practicar la verborrea pròpia dels lloros que no saben el que diuen (per això tenim en Zapatero i na Leire, diplomada en ciències de la boca), ha posat fil a l'agulla, que és el que toca en lloc d'esmolar tant la garrova, i s'ha posat a alimentar un nombrós grup de persones que s'han convertit, de cop i volta, en víctimes d'una crisi en el si de la qual la classe política (de diputas per amunt), la banca i altres grups es posen les botes.

Aquesta és la realitat, la gran majoria de menjadors socials de la nostra estimada Espanya espenyada pertanyen a l'Església, sí senyor, aquesta Església que molta gent, que no hi és dins, es creu amb prou autoritat per criticar i menysprear amb molta manca de respecte. Afortunadament, aquesta malmenada, injuriada i calumniada institució fa oïdes sordes a tot aquest embalum de paraules buides i ajuda fins a l'esgotament tanta gent que no té un mal rovegó de pa de dur-se a la boca i que ja no confia en els sermons dels nostres governants, imatge real que les paraules se les endú el vent. Deixem de criticar i de parlar malament de l'Església que no fa més que donar exemple quan altres persones es toquen el llombrigol i xerren més del que toca.
JOAN LLORENÇ AMER COMES. Marratxí.