Cartes dels lectors
Sr. Antich, també Son Bosc?
Fa anys que sentim a parlar de Son Bosc, un espai privilegiat que va ser declarat Parc Natural l'any 2003, durant el primer Govern del Sr. Antich, gràcies a la seva riquesa i diversitat biològica, i que pocs mesos després l'Executiu de Jaume Matas va derogar per raons que tots ara coneixem: la construcció d'un camp de golf (... i ja n'hi ha 23 a l'Illa!), defensat de manera acèrrima i vergonyosa pel batle de l'Ajuntament de Muro. A Son Bosc hi trobam la població més gran d'orquídia de prat de tot Europa, espècie protegida catalogada com a vulnerable, envoltada d'una gran varietat de flora de gran valor ecològic. Els abellerols, ocells de bellíssim color i estrictament protegits pel Conveni de Berna, l'han triat com a lloc per fer-hi el niu any rere any després del seu llarg viatge des de terres africanes.
Els falcons marins, aus igualment protegides internacionalment, hi van cada estiu a alimentar-se dels escarabats de Sant Joan, que també crien a Son Bosc, i ofereixen un dels millors espectacles de la natura. I podríem continuar... Calen més raons? Nombrosos informes tècnics demostren la necessitat de protegir Son Bosc, però inexplicablement la Conselleria de Medi Ambient no en fa cas. Fins quan haurem de patir tanta especulació pels beneficis d'uns pocs a costa de destruir el nostre preuat territori? Sr. Antich, posi ordre al que ja hauria d'haver fet fa temps la Conselleria de Medi Ambient i deixi de banda els interessos partidistes d'una vegada. Amb Son Bosc encara hi és a temps d'evitar la destrucció que no ha aturat en altres llocs emblemàtics, malauradament ja irrecuperables. La solució és ben simple: Son Bosc, Parc Natural de bell nou!!
MARGALIDA ROIG. Palma.
Tolerància zero amb el maltractament animal
Després de llegir a les pàgines d'aquest diari que algun dels promotors de l'amollada il·legal d'ànecs a Can Picafort al·ludeix a la seva condició d'ecologista i ser membre de Greenpace per justificar una activitat que comporta maltractament animal, vull deixar constància del següent com a director de campanyes de l'esmentada organització: primer, el nostre rotund rebuig de qualsevol tipus d'activitat que impliqui maltractament animal. I segon, m'agradaria utilitzar aquestes pàgines per demanar als qui estan presumint de ser socis de Greenpeace per justificar aquesta deplorable activitat que tinguin la valentia de posar-se en contacte amb l'organització i explicar si realment en són socis, i si en són, supòsit que ens estranya, donar-se de baixa de seguida de l'associació. En cas contrari, Greenpeace es reserva les accions legals pertinents perquè aquesta lamentable situació no torni a produir-se. Greenpeace sempre ha advocat per la tolerància zero amb els qui practiquen el maltractament animal. Sota el nostre punt de vista, els promotors de l'amollada il·legal d'ànneres de Can Picafort no són ecologistes, i ni Greenpeace ni qualsevol altra organització ecologista no els voldria al seu si.
MARIO RODRÍGUEZ VARGAS
DIRECTOR DE CAMPANYES
GREENPEACE ESPANYA. Madrid.
També a Opinió
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.