Franco 'perviu' 25 anys després de morir
Un quart de segle després de la mort del dictador, la simbologia aixecada al voltant del règim totalitari del general Franco subsisteix a Palma i a bona part de Mallorca. Des de la creu dels «caídos», situada entre l'Almudaina i la Seu, fins al monument al creuer Baleares, se'n troben molts d'altres, fins i tot una àguila del temps de l'«Imperio» situada a la façana principal de l'edifici de Correus. A això s'han d'afegir monuments en molts de pobles de Mallorca i també noms de places i carrers que han subsistit en la democràcia.
Els espais naturals reben la pressió anual de sis milions de persones
Les zones protegides de Mallorca incloses dins la Llei d'Espais Naturals reben la pressió de 6'4 milions de visitants anuals. Segons l'estudi fet pel professor Macià Blázquez, algunes d'aquestes zones contenen més d'un ús recreatiu, la qual cosa suposa una pressió excessiva sobre paratges d'un gran valor. S'ha de tenir en compte que la presència de totterrenys i altres vehicles, els pícnics, els càmpings i els llocs d'ancoratge de iots impliquen un més que possible deteriorament d'aquests indrets. Només en el cas del pícnic, més de 2.000 persones el practiquen en àrees no autoritzades. Un altre problema són les zones que apareixen a les publicacions d'excursionisme, com són Valldemossa i Lluc.
Arzalluz: «Dins Euskadi lliure els espanyols serien tractats com els alemanys a Mallorca»
El president del PNB, Xabier Arzalluz, ha declarat a la revista teutona Der Spiegel que si el País Basc assolís la independència, els espanyols que hi quedassin a viure serien «tractats i tendrien els mateixos drets que tenen els alemanys que viuen a Mallorca. És a dir, que podrien votar a les municipals i fins i tot ser batles, però no tindrien vot als comicis al Parlament basc». Arzalluz també diu que «com ETA, volem que Espanya ens reconegui com a nació».