El camp balear recupera la llavor perduda
A Mallorca, i a les Illes no fa gaire anys, abans de l'arribada del tursime, existien unes vint classes diferents de cereals de les anomenades varietats locals. Ara l'Associació de varietats locals de les Balears treballa per recuperar la biodiversitat agrícola de les nostres illes. Per això, s'ha impulsat un projecte, amb la col·laboració de l'IRFAP (Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera) i de la Conselleria d'Agricultura, que ha permès que enguany s'hagin pogut sembrar a la nostra terra aquelles varietats ja desaparegudes. Aquest fet ha estat possible gràcies que a la dècada dels anys 50 el Centre de Recursos Fitogenètics de l'INIA (Institut d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària) féu una prospecció de cereals a l'Arxipèlag i s'emportà llavors cap a Madrid, com ara el blat barba, blat barba blanc, blat valencià de canya buida, blat valencià de gra vermell, blat mort, blat algerià, blat xeixa candial, blat alemany blanc, blat mollar, ordi mallorquí, civada negra, civada rossa...
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- Aproven tres borses de feina a l'EMT Palma amb l’exigència del B2 de castellà i l’exclusió del català
- Denuncien diverses irregularitats en la gestió de la Policia Local de Calvià