«Mallorca necessita una veu política pròpia, forta i cohesionada», això és la principal conclusió que ha expressat aquest dissabte El Pi després d’una trobada dels membres de la formació. «La fragmentació de l’espai mallorquinista ha estat, fins ara, una de les principals debilitats que ha impedit que aquest sector hagi tengut una influència real en la política insular i autonòmica», ha assegurat la formació. Per això, El Pi ha considerat essencial «treballar per una coalició capaç d’agrupar, sumar i condicionar polítiques valentes en benefici de Mallorca i les Illes Balears».
El coordinador general d’El Pi, Joan Miralles, ha manifestat que «la unitat és la resposta a la marginalització política que ha patit Mallorca durant dècades. La fragmentació ens ha impedit competir en igualtat de condicions amb els grans partits estatals i ha debilitat la nostra veu». «Ara és el moment de sumar forces i construir un projecte polític amb capacitat de decidir i transformar el futur de l’illa», ha assegurat.
La proposta d’una coalició sorgeix com una eina política plural, transversal i oberta a tothom qui comparteixi el compromís de defensar «els interessos de la nostra terra». «No podem continuar perdent força per diferències ideològiques que ara mateix no són prioritàries. Ens trobam en una situació d’emergència social, econòmica i cultural que exigeix una resposta unida i decidida», ha afirmat Miralles.
Entre els reptes que afronten les illes, El Pi ha destacat la necessitat de garantir l’accés a l’habitatge, posar fre al creixement poblacional inassumible, defensar la llengua i la cultura pròpia i apostar per una economia diversificada i sostenible. «Sense una força política pròpia i forta, aquests problemes es continuaran gestionant des de Madrid o per interessos que no tenen Mallorca com a prioritat», ha insistit el coordinador general.
El Pi defensa que un projecte unitari permetria tenir més presència mediàtica, condicionar el debat política i «ser una opció electoral viable i engrescadora». «La història ens ha ensenyat que la fragmentació ens du a la irrellevància. Si volem incidir en la política balear, estatal i europea, hem d’unir forces i construir un referent polític fiable, pragmàtic i amb vocació de govern», ha conclòs Miralles.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Enhorabona per la iniciativa. Continuau així i tendreu el meu vot !
El principal problema, i vell problema, del nacionalisme o regionalisme illenc són els seus dirigents, per a mostra la incapacitat de Més per a continuar creixent, té uns dirigents més semblants a funcionaris grisos que a líders, i del Pi ja ni fa falta comentar, han viscut de rendes fins a la passada legislatura i se'ls va acabar. O troben alguna lideresa o a algun líder capaç de motivar, i els actuals s'aparten o seguiran costa avall sense possibilitat de remuntar ...
Peperos amb rebossillo.
Sin ambages ni tapujos de ninguna especie y parafraseando a "El Roto" cada vez que oigo la palaba Pi, acelero mi Cadillac.
Els botifarres, els especuladors i els cacics de Mallorca, malgrat siguin mallorquins, a l'hora de la veritat faran com sempre, faran costat a qui defensi els seus privilegis. La democràcia i el bé comú, als rics de Mallorca i de fora Mallorca, els importa un rave. El Pi, s'ha de definir, està amb els especuladors, els urbanitzadors, els que volen més negoci turístic i els destructors del territori o amb els que defensen una economia més sostenible i una millor distribució de la riquesa ?
Pinta bé... Ja és hora que el mallorquinisme torni a ser un referent de la política balear. Duim massa anys acomplexats