algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
18°

MÉS i EU duen al Congrés espanyol les activitats de Desokupa a Menorca

Aquest divendres, 25 d’octubre, els diputats al Congrés espanyol, Fèlix Alonso (En Comú Podem) i Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca), i el portaveu Enrique Santiago (Esquerra Unida), tots tres del partit Sumar, han fet dues preguntes a la mesa del Congrés en relació amb la formació que ha d’impartir el cap d’instructors de l’organització d’extrema dreta Desokupa:

«Pel que està establert en l’article 185 i següents del Reglament del Congrés, els membres de la cambra que subscriuen formulen les següents preguntes al Govern per a la seva resposta per escrit.

Segons informen diversos mitjans de comunicació, un conegut cap d’instructors del grup Desokupa impartirà un curs d’autodefensa a 30 agents de la Policia Local del municipi d’Es Castell, en les Illes Balears. Aquest curs inclourà tècniques basades en cops, enderrocaments, control de sospitosos i trasllats, és a dir, una formació vinculada completament a la violència i la repressió. El batle d’Es Castell, en fer declaracions sobre aquesta formació, incús alaba la ‘qualitat’ del dit individu i el defineix com ‘un referent en l’àmbit nacional’.

Aquest fet se suma als acords de col·laboració coneguts en agost d’aquest mateix any, que neix amb la intenció de la realització de formacions a més de 30.000 policies en matèria de defensa personal.

És important destacar, que el grup violent Desokupa ha estat denunciat en nombroses ocasions per organitzacions en defensa dels drets humans per realitzar afirmacions xenòfobes, feixistes, organitzar-se paramilitarment i actuar vulnerant la legislació vigent i els drets humans.

Pot el Ministeri d’Interior confirmar l’estat de les actuacions per a impedir la signatura de qualsevol conveni entre organitzacions sindicals de la policia i el grup violent Desokupa?

Quina actuació realitzarà el Ministeri d’Interior amb el govern de les Balears i les entitats locals competents per a advertir del perill que suposa que la Policia Municipal d’aquesta comunitat autònoma signi acords de formació amb un grup violent com el mencionat?».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per per al repetidor, fa devers una hora
Un tema molt escandalós i molt greu en un estat i en una societat democràtiques, vulnerar la legislació vigent i els drets humans. Com més va més se n'amplia la informació amb detalls que fan posar els pels de punta, solament cal observar aquest individu i els seus companys. La policia democràtica ja té la seva pròpia formació específica i reglada, no ha d'aprendre res pel que fa a la formació policial a través de grups paramilitars ultradretans. Fa riure o plorar, és més si qualcú aprèn tècniques d'autodefensa, d'enderrocaments, de control de sospitosos i de trasllats de detinguts és la policia a les escoles de policia, que n'han d'aprendre d'aquests arroplegats? En tot cas la policia ha d'aprendre i formar-se per a desactivar i anul·lar aquests grupuscles paramilitars els quals precisament pretenen substituir la policia, la justícia i el propi estat de dret. Un estat democràtic hauria de tallar d'arrel aquests grupuscles paramilitars ultres. Quina vergonya.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente