algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
24°

El conseller de Medi Natural diu que la pressió sobre els espais naturals la provoquen tant els turistes com els residents

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha assegurat aquest dimarts que la pressió sobre els espais naturals «la provoquen tant els turistes com els residents» i que els estudis de capacitat de càrrega no distingeixen en aquest sentit.

Així s'ha expressat al ple del Parlament aquest dimarts, després que la diputada del PSIB Pilar Carbonero hagi demanat al Govern mesures concretes per a frenar la presència de rutes de quads i buggies en espais naturals. «La turistificació està arribant a cada racó de l'arxipèlag», ha afirmat la diputada.

Carbonero ha acusat el Govern de no actuar per a frenar aquestes pràctiques, mentre que Simonet ha assenyalat que la normativa d'espais naturals ja preveu sancions i que els agents de medi ambient col·laboren amb els policies locals quan es tracta de camins rurals.

Simonet ha demanat «no criminalitzar» els turistes i ha subratllat que la major part dels turistes arriba a les Balears per a «gaudir dels paisatges».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalinero Pinyol, fa 2 dies
Els turistes venena Mallorcaa fer vacances. Quan una persona està de vacances fa totes aquestes coses!!
Hem de reduir el nombre de turistes que venen i prohibir totes les activitats que fan els turistes i no són bones per als residents. Així de senzill.
Tot lo altra és perdre és temps i sa llavor.
Badam i cada cop costa més canviar la situació.
Amen
Valoració:7menosmas
Per Guillem, fa 3 dies
Un turista que arriba a les Illes amb un jet privat, que consumeix dues tones de combustible per cada hora de vol, emet més CO2 a l'atmosfera ell tot sol, que la mitjana de famílies de residents durant tot l'any.
Valoració:34menosmas
Per ACirer, fa 3 dies
Idò, si us sembla, conseller, buidau les illes de residents i dedicau-vos a governar per als turistes.
Valoració:32menosmas
Per Corneli, fa 3 dies
Uns provoquen pressió i uns altres provoquen depressió. Aquest pardal iguala residents amb turistes, que és una forma de dir que no farà res. Neutre, com el xampú.
Valoració:35menosmas
Per Mallorquí, fa 3 dies
Idò ja ho sabeu, residents. Tancau-vos dins ca vostra i així els turistes es podran passejar tranquils.
Valoració:30menosmas
Per catalinero, fa 3 dies
totalment d'acord amb el conseller
Valoració:-50menosmas
Per Arnau de Vallgornera, fa 3 dies
«La provoquen tant els turistes com els residents». Una conclusió digna d'una tesi de postgrau. També beuen aigua de l'aixeta tant els turistes com els residents, i es dutxen, i estiren la cadena dels excusats, i embruten els carrers, i omplen els contenidors de fems, i desborden de cotxes les carreteres... El problema no són els turistes, sinó la quantitat de turistes que poden suportar les illes.
Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente