algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
22°

OCB: «La llengua ha estat la gran oblidada en el discurs de Prohens»

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha donat el sus amb el seu discurs al Debat de Política General, el primer de la legislatura. Se celebrarà durant aquests dimarts i dimecres al Parlament. Dimecres serà quan els grups podran intervenir al ple de la Cambra i cada grup que conforma l'arc parlamentari tendrà 30 minuts per a intervenir-hi i la presidenta comptarà amb un torn de rèplica.

Sobre el discurs d'obertura de Prohens, l'Obra Cultural Balear (OCB) ha lamentat l’absència de la llengua i la cultura pròpies, «més enllà de dues referències marginals per justificar les mesures contràries al català a la sanitat i a l’educació».

En declaracions d’Antoni Llabrés, president de l’OCB, «ha estat una oportunitat perduda, perquè era el moment d’anunciar un canvi de rumb, enterrant les mesures regressives contra la llengua catalana perpetrades de la mà de l’extrema dreta antimallorquina en l’inici de legislatura, i confirmant la no execució d’altres acords, com la creació de la comissaria política d’imposició del castellà i persecució del català».

I era el marc òptim, segons Antoni Llabrés, per a anunciar «una política lingüística ambiciosa d’impuls i foment de la llengua pròpia en un context sociolingüístic delicat. Ara és l’hora de preveure en el projecte de pressuposts de 2025 la consignació de recursos suficients per possibilitar l’adopció de mesures valentes de promoció de l’ús social del català i de fer passes decidides que garanteixin la sostenibilitat lingüística i cultural».

Per a l'OCB, «tot indica que el govern Prohens ha trencat formalment amb la ultradreta, encara que no per decisió pròpia, però en el dia a dia s'evidencia que, com a mínim en matèria lingüística, hi continua de facto lligat de mans i peus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa devers una hora
La religión es lo primero.
Y siempre está en peligro.
Necesitamos mas dinero (público) para nuestra religión.
Valoració:0menosmas
Per Mascaró de S. Llodrà, fa devers 5 hores
Pens que hi ha lectors que no llegeixen el contingut dels articles periodístics.

pareix que solament en llegeixen el titular...

La llengua catalana / valenciana fou "l'oblidada" en el contingut del discurs, no pas en la retransmissió.
Estic d'acord amb OCB després dels fracassos de "proves pilot", d'intents maldestres de desprestigiar i desafavorir la nostra llengua, no presentà ni excuses ni cap rectificació devers els intents de sabotejar la nostra llengua,

I, sí, segur que per a qualcuns hi ha altres "prioritats" abans que el català / valencià : Ras i curt l'espanyol o castellà.
Oscar no intentis de fer-nos trampes.
Valoració:-4menosmas
Per Error, fa devers 6 hores
Tota la gala d'IB3 va ser retransmesa integrament en català, no del tot normatiu, potser, però gairebé. Els programes prevists no tan sols mantenen la programació de la televisió en temps de n'Armengol i els seus aliats incondicionals que li permeteren davaluar totalment la política de normalització lingüística, sinó que per ventura la millora. Fa pocs dies Armengol va fer el discurs bilingüe durant la reunió general del consell polític del PSOE illenc, i l'OCB encara ara no ha dit res. Aquests directius de l'OCB haurien de filar prim, no sigui cosa que aviat els acusin de partidistes.
Valoració:1menosmas
Per Oscar, fa devers 6 hores
OCB només mira pel seu xiringuito.Hi ha altres prioritats més importants que el català
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente