algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Neix Turisme Nacional, una iniciativa per promoure el turisme autocentrat als Països Catalans

Turisme Nacional és un portal a l'estil d'Airbnb emmarcat als Països Catalans que vol promoure un turisme de proximitat, respectuós amb la llengua i socialment sostenible. Es defineixen com «la comunitat turística del poble del 'bon dia'». Actualment, la pàgina web es troba en fase de proves, i s'espera que passin uns mesos fins que entri en funcionament completament.

La web només estarà en català, i s'assegurarà de la responsabilitat lingüística dels establiments que ofereix. La plataforma, a més, no incorporarà taxes innecessàries i es quedarà un tant per cent reduït de la reserva per assegurar-se d'arribar al màxim de gent possible. Des de TurismeNacional.cat expliquen que «per ser amfitrió caldrà garantir que l'habitatge no es lloga més barat enlloc. Les comissions baixes han de possibilitar que aquí tingui un preu més baix a la vegada que proporciona més ingressos al propietari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 23 dies
@Xec Gràcies per l'explicació i disculpa si fa mal la meva opinió. La meva familia és d'alta muntanya (no tant, uns mil metres) i ens sentim molt bé aïllats a les Illes.... i té orígens aquitans, dos cosins germans nats a Bordeus... La globalització, conèixer un aborígen i que parli anglès o català és fantàstic. Però quan et diuen el cost ecològic de l'experiència "enriquidora" d'aquest intercamvi hi entren dubtes de si no ha estat un capritxo més, una nit més de circ. Que era millor acompanyar la padrina al llogaret de la muntanya... No era millor no viatjar tant. I no al turisme significa també que si ets de Son Sardina, com el bon amic de'n Tomeu, no vas a Cala "Mayor" a fer un capficó. I menys que vingui qualcú d'Olot a la Colònia de Sant Jordi a debatre amb madrilenyos. No tenim res en contra d'AirBnB. Si el tabac mata, mata igual si es diu Ducados o Ducats. O mata més si es diu Ducats perquè em fa plorera que la llengua guanyi terreny en àmbits pocs desistjables. Com si em dius que hi ha d'haver un vocabulari racista en català. Ara els fatxes diran que l'ecologisme és hipòcrita. Que si ens donen pel.... sac en català és bona idea. Millor fer-lo en castellà. Ironia seria dir que és una idea del PP o Vox, o del CNI, per demostrar que l'ecologisme catalanista "es más de lo mismo". Mira, a Suïssa crec que van fer un referèndum per impedir el 5G. Podeu fer tots els negocis a Internet que volgueu. Si un dia hi ha un referèndum sobre tancar Internet i passam a obtenir les noticies xerrant i jugant a truc al Bar Passatemps i si un barceloní s'hi perd serà benvingut, com sempre i sense portals ni Airbnb ni res semblant. Si el referèndum com a Suïssa diu "Sí" a tancar la xarxa serà democràtic, com hi ha dies per tancar la finestra. M'agradaria, en tot cas, una cultura catalana que no s'inspiri en els invents anglosaxons, francesos o espanyols. Si tenim temps i recursos dedicar-los a coses més originals o directament a la cosa més antiga de la Humanitat: Estimar.. Però res de si hi ha VOX, ara tindrem VEU. Ja és massa que en Garriga es presenti com a Joan, però per ventura és el nom femení en anglès i no en català. No manipulem la llengua amb coses que ens fan més mal que bé. Gràcies per l'atenció.
Valoració:-1menosmas
Per Meri, fa 23 dies
Un projecte molt necessari per seguir descobrint món, però amb la mirada que mai s’hauria d’haver perdut: la que aprecia i respecta la terra que trepitja, la que gaudeix de conèixer i compartir les arrels, la de la cultura pròpia…

Que prest puguem aprofitar-la per gaudir de tot el que ens queda per conèixer!
Valoració:6menosmas
Per Xec, fa 23 dies
Lluís, vull pensar que és ironia, però ja he vist de tot.

Per si un cas, a la pàgina està molt desenvolupada la filosofia de la iniciativa. Em sembla obvi cap a on anam si noltros ens demanam que no ens visitem mentre no atura el bombardeig massiu perquè la resta sí que ens visiti, ens compri i ens assimili.

Aquest projecte ha d'ajudar a fer comunitat i a visitar-nos de forma més conscient, a conèixer-nos tots plegats molt millor i fer pinya per la sostenibilitat cultural pertot.
Valoració:6menosmas
Per Xec, fa 23 dies
@observador El que dius no té cap sentit. No es basa en res que digui a la notícia o a la pàgina de la iniciativa. Hom pot emprar airbnb i turismenacional a la vegada. Simplement, a turismenacional serà més barat, amb menys comissions i hom sabrà que col·labora a donar valor i visibilitat a la cultura pròpia.
Valoració:6menosmas
Per Marina, fa 23 dies
Molt bona iniciativa i molt necessària. Molt d’èxit per als propietaris que s’hi sumin!
Valoració:10menosmas
Per Albert, fa 23 dies
Bona iniciativa!!
Valoració:9menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo, fa 23 dies
Horrible. Hem d'aprendre a no sortir del municipi i tal vegada ni del barri. No es tracta d'acceptar a un palmesano al Dijous Bó o a Sant Joan de Ciutadella i a un inquero a Sant Sebastià o a una manifa amb llonguets. Km0 és Km0. M'explic? I que el catalanisme caigui en els vicis dels altres no és la solució. Bon Sant Bernat.
Valoració:0menosmas
Per observador, fa 23 dies
ley oferta/demanda, veremos los arrendadores si quieren renunciar a un mercado más amplio por sus principios lingüísticos
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente