algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
23°

El Pi: «Les institucions han de fer accions decidides per fomentar l’ús del català»

232035

El president d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Tolo Gili, ha donat suport a la declaració institucional que va fer l’Obra Cultural Balear per reprovar les polítiques lingüístiques dels poders públics de les Illes Balears davant el Consell Social de la Llengua Catalana.

La formació considera que el català ha de continuar essent un requisit per accedir a qualsevol treball públic. Gili subratlla que «s’ha de normalitzar la llengua catalana en els poders públics, s’ha de garantir el seu ús i s’han de crear les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües oficials de les Illes Balears», ha explicat el president d'El Pi.

«Estam preocupats pel retrocés que pateix la llengua», ha insistit Gili. «Creim que les institucions han de fer accions decidides per fomentar l’ús del català i garantir els drets lingüístics, així com promoure'n l’ús a les institucions i administracions». «Però», ha continuat, «per desgràcia creim que passa tot el contrari: s’ha llevat el requisit del coneixement del català per accedir a un lloc públic, tant al Govern, Consells i alguns Ajuntaments o s’ha canviat el model lingüístic educatiu en favor del castellà; entre d’altres».

Des d'El Pi han demanat un canvi de rumb dins les polítiques lingüístiques del Govern, dels Consells i els Ajuntaments, «perquè compleixin amb el que diu l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística: defensar i fomentar la llengua pròpia de les Illes Balears», ha sentenciat Gili.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per res de res, fa 1 dia
Estos del PI, que no pintan nada en absoluto, tienen que demostrar que son más papista que el Papa viniéndonos, ahora, con el cachondeo del catalán, pues el miedo a que les coman algo de terreno les deja ojipláticos.
Que os vote Pepito Pérez.
Servidor, res de res.
Valoració:-6menosmas
Per Ramon, fa 1 dia
Emigra, emigrante, emigra. Si dius això que dius, aquí tampoc te anirà bé. Es del dimoni que duus a dins del que has de emigrar, bambol.
Valoració:2menosmas
Per Manacorí, fa 3 dies
El català és una llengua, no és cap "religió", tros de quòniam.
Hi ha xovinistes espanyols creguts, bufats i plens de supremacia que creuen que fan gràcia amb el seu odi i comentaris en forma de pardalada per a consum propi de la comunitat xovinista espanyola.

No hi ha res més estúpid que viure en un lloc que hom odia, si pot viure millor i sense "religions" a l'ampla Castella.
És trist romandre a l'espera que com a funcionari et canviïn de destí i retornar al lloc d'origen, després d'una temporada a la colònia.
Valoració:6menosmas
Per Emigrante, fa 3 dies
Se necesita mas religión catalana.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente