algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
22°

Les associacions de pares i mares d'alumnes critiquen la gestió educativa del Govern

L'assemblea de COAPA Balears, la confederació que agrupa les federacions d’associacions de famílies d’alumnes de les Illes Balears, ha fet balanç del primer curs escolar de la nova legislatura.

Destaquen que ha estat marcat per canvis estructurals a la Conselleria d'Educació, que han suscitat dubtes sobre les prioritats reals. Fan especial menció a les retallades al servei de convivència, afectant Eivissa i Menorca, i a la implantació del polèmic pla pilot d'elecció o segregació per motius de llengua.

Sobre l'ampliació de la gratuïtat per als cursos 0-3 anys, han valorat que els problemes d'oferta no s'han anticipat, especialment en centres públics en comparació amb els privats. Això, diuen, fa que sorgeixin preocupacions sobre l'equitat en l'accés a aquestes places.

Per altra banda, lamenten que la creació de la Mesa de participació d'educació inclusiva no hagi estat efectiva, ja que s'han produït retards en el reglament i les reunions. No s'ha avançat amb una nova normativa d'educació inclusiva, malgrat les necessitats dels centres educatius.

A més, subratllen que la planificació d'infraestructures educatives continua sent un punt crític, amb mancances en espais i condicions que afecten la qualitat educativa i les condicions laborals del professorat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de's plá, fa devers 10 hores
@MANACORÍ
EN TOT EL RESPECTE, SI TENGUESSIS 74 ANYS COM JO,TAMBÉ FARIAS FALTAS.
Valoració:0menosmas
Per Manacorí, fa devers 15 hores
Amb tot el respecte al des pla.

Si voleu fer servir l'article salat aleshores de+es és des, com de+el esdevé del.
I el mot pla com a monosíl·lab no du cap accent gràfic.
Altrament les A s'accentuen, sempre que cal, amb accent greu o obert À.

On has estudiat la llengua ?
És curiós que sense estudiar el "baléà" borbònic reial vos surti de forma "espontània".

Respecte a la nostra llengua tenim molts de problemes a resoldre, la major part dels quals no els resoldrem mai si no nos decidim a prendre seriosament la nostra llengua i per a començar a tenir-li el mateix respecte que quan parlem i/o escrivim castellà, o espanyol, o anglès o alemany, etc llengües les quals sempre guaitem de no fer faltes i de pronunciar-les com cal, idò no ésser la riota dels nostres interlocutors.

Ho sento, però, al 2024 no s'hi val a dir : "És que no he tengut oportunitat d'aprendre la llegua i l'escric i parlo com "puc", com me pareix o com si fos castellà o espanyol, llengua que sí domino degut a "plans pilots" i al meu esforç personal..."
Valoració:0menosmas
Per Un de's plá, fa devers 16 hores
Més que tú no ni ha cap.
Valoració:2menosmas
Per ., fa devers 19 hores
Tu si que eres un mal ......it
Valoració:-5menosmas
Per Un de's plá, fa 1 dia
El govern el PP mĺster Le Senne i vox de aquí i de allá no teniu vergonya ni en tendreu mai, sou uns mal...........its.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente