muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

La CUP presenta la campanya 'Mallorca no està en venda': «Hem de mantenir la lluita activa al carrer»

Imatge de la presentació de la nova campanya 'Mallorca no està en venda' de la CUP. | Foto: CUP Mallorca

Aquest dissabte migdia, la CUP-Mallorca ha presentat la seva nova campanya 'Mallorca no està en venda' davant les oficines d'Engel & Völkers al Passeig Marítim de Palma, un emplaçament que, segons la formació independentista i anticapitalista, és «símbol i emblema de molts dels problemes actuals de Mallorca».

Sara Barceló ha obert l'acte explicant que es tracta d'una campanya impulsada per la CUP, que volen obrir a la participació del conjunt de la població de Mallorca, amb l'objectiu de «mantenir la lluita activa al carrer en un moment polític clau».

Neus Valentí ha explicat que la campanya «pretén estendre's més enllà d'aquest estiu» i se centrarà en el «rebuig a la mercantilització i la venda de sobirania de tots els àmbits de vida dels mallorquins i mallorquines», abordant problemàtiques com l'especulació immobiliària, la manca d'accés a l'habitatge, la turistificació, la destrucció del territori, els atacs a la llengua, la precarietat laboral, l'afebliment del teixit associatiu o el creixement de l'extrema dreta. La campanya pretén denunciar aquestes problemàtiques i «plantejar una alternativa».

Segons la CUP, «les noves iniciatives i mobilitzacions que els darrers mesos estan recorrent Mallorca estan qüestionant com mai el monocultiu turístic». La campanya 'Mallorca no està en venda' és també la forma de la CUP d'aportar esforços a aquest nou clima de mobilització, treballant per a «generar un espai d'unitat popular ampli, divers i que sigui la llavor d'una alternativa política i social viable», ha afirmat Valentí.

Valentí també ha subratllat el suport de la CUP a les mobilitzacions recents, especialment les de la Plataforma 'Menys turisme, Més vida', i ha fet una crida a la participació ciutadana en els actes i activitats de la plataforma.

Finalment, s'ha anunciat que durant els pròxims mesos, es duran a terme diversos actes, accions i xerrades en el marc de la campanya, i s'ha animat a les persones interessades a acostar-se a les assemblees obertes i participar dels actes que s'organitzin, així com a la mobilització en els diferents moviments socials que lluiten per causes similars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Activats, fa devers 6 hores
Enhorabona als "activats", sou tan revolucionaris com els aquells "amics" de la Casa del Poble. Els quals, sempre que governa la dreta practiquen la "lluita inactiva".
Valoració:-1menosmas
Per Dormir, fa devers 7 hores
Per sortir a les fotos els que són autèntics especialistes són els de Més per Malloca. Mitja dotzena cada dia com a mínim. Han substituït les polítiques efectives de progrés pel reportatges fotogràfics.
Valoració:-4menosmas
Per Despertar, fa devers 7 hores
La CUP es desperta i abandona la “lluita inactiva”. Ara s'han activat per fer-se la foto.
Definitivament, uns revolucionaris.
Valoració:-3menosmas
Per Girigamba, fa devers 7 hores
A Clara que sí guapi -
M'allegro que tens amics nordics ó tens sympatia per uns d'ells. Clar que hi ha bona gent entre els nordics. Tinc també moltes amics en els Paisos Baixos. Yo vaig fer una generalització. És veritat. Perdona'm.
Pero no pots negar que la saturació de la massificació turistica i la venda de molts territoris naturals i per aixó la detoriatzació de l'ambient natural a les Illes Balears és ara un probema molt gran. No ha de pitjorar. I moltes nordics, no tots - clar que sí, tenen una responsabilitat per aquesta problema.
Val la pena fer una mica de suport i enhorabona per tots aquests manifestants que volen la millor per les Illes Balears.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa devers 11 hores
@Girigamba

No sé cuál de los esperpentos que escriben por aquí eres, pero los Países Bajos tienen de nórdicos lo que yo de cura.
Si eres un ignorante de serie, al menos googlea un poco antes de escribir chorradas.
Valoració:-3menosmas
Per Zu verkaufen, fa devers 12 hores
Mallorca està en venda. Molts de mallorquins han venut les seves propietats
a estrangers per preus desorbitats. Desgraciadament Mallorca i els mallorquins no som Còrsega. No tenim orgull ni identitat. I qui no ho vulgui veure té un bon problema.
Valoració:4menosmas
Per Èxit, fa 1 dia
Enhorabona a la CUP pel seu lema. “Mallorca no està en venda”. Original i engrescador. És nota que hi ha unes ments brillants al darrera d'aquesta campanya.
Enhorabona també per “mantenir” la ”lluita activa”. Encara que, honestament ningú en sabia res d'aquesta lluita tan activa que duia fins ara la CUP.
Tal volta la lluita que han duit fins ara devia ser una “lluita inactiva”.
En definitiva, es nota l'existència d'una ment brillant al capdavant de la campanya. Enhorabona.
Valoració:2menosmas
Per Esteve, fa 1 dia
Crec que avui en dia la gent s’estima més anar a la playa que anar a manifestacions a reivindicar els seus drets, no sigui cosa que els senyors els vegin i hi hagi represàlies. Millor acotar el cap que donar la cara.
Valoració:-7menosmas
Per Girigamba, fa 1 dia
Soc turista també (de les Paisos Baixos)
M'agrada molt anar de vacances a Mallorca i fer excurcions en la Serra de Tramuntana.
Vaig estudiar l'historia de l'art (pintura paisatgistica de Mallorca- Rusiñol, Mir, Gelabert i moltes altres - una preciositat de veritat -
i filologia
Catalana i Castellana.
A mi com estranger i turista me fa també dolor de veure que se
destrossen la naturalesa per vendre tots aquests sòls rústics per construir cases per les estrangers nordics (crec que estiguin la majoria) amb moltes doblers. Tinc vergonya de noltros nordics.
Estic molt orgullosos de voltros de fer aquestes manifestacions!
Espero que tingueu molt éxit!
Aquestes manifestacions de voltros fan una mica una esperança d'un futur millor per ses Illes Balears.
Valoració:13menosmas
Per Miquel, fa 1 dia
Me sap greu, però el temps verbal l'heu de canviar: Mallorca ja s'ha venut. Cada any que passa, i ja son molts, veig aquesta illa pitjor i no ensum cap tipus de canvi.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente