algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

PP i VOX insisteixen a fer Leonor de Borbón Filla Adoptiva de Mallorca perquè estiua a l'illa

L'equip de govern del Consell de Mallorca, format per PP i VOX, manté la intenció d'elevar a ple, el proper 13 de juny, la seva proposta de nomenar Leonor de Borbón Filla Adoptiva de Mallorca per «compartir, igual que la Família Reial, un vincle estret amb l'illa i les seves tradicions ja que, des de la infantesa, ha passat gran part dels seus estius a Mallorca».

Així, tot i no comptar amb cap més suport, el conseller insular de Presidència, Antoni Fuster, ha assegurat que presentaran la proposta a ple; iniciativa que no prosperarà perquè es necessita una majoria de tres quartes parts de la Cambra, és dir, 25 vots, i el PP i VOX només sumen 18 consellers.

Cal recordar que president del grupuscle fanàtic Hermandad Nacional Monárquica de España, José Fernández, es va reunir amb el president del Consell, Llorenç Galmés, i durant la trobada li va plantejar la possibilitat d'atorgar aquest reconeixement a la princesa espanyola.

El president del Consell, Llorenç Galmés, destaca que Mallorca «ha vist créixer a la futura Reina d'Espanya, ja que segueix la tradició familiar de passar les vacances a l'illa reforçant el seu amor per aquesta terra i portant el nom de Mallorca per tot el món».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anti cools, fa 5 mesos
No sé de que vos queixau, també nombraran en Miquel Barceló fill predilecte de Mallorca. Com diuen des collons d un en pots fermar s,altre
Valoració:0menosmas
Per Sobre lo correcte que és 'estiuar', fa 5 mesos
ESTIUAR v.
|| 1. intr. Passar l'estiu en un indret determinat; cast. estivar, veranear. «En es Teix, cada any hi estiva un milenar d'ovelles» (Mall.). Les persones acomodades que anaven allí a estihuar, Martí G., Tip. mod. i, 103 a.
|| 2. refl. Amagrir-se o sofrir indisposició en l'estiu, per l'excés de calor (Mall.). «Se coneix que et prova s'estiu; no t'has estivat gens».
Fon.: əstiwá (or.); astiwáɾ, astiɣwáɾ (val.); əstivá (mall.).
Valoració:4menosmas
Per Molt bon titular, fa 5 mesos
Efectivament. A més, estiuar és la manera més antiga de referir-se al fet, que no amb el sufix -ejar. Ho podeu consultar tant a l'IEC com al 'Diccionari català valencià balear'. Al País Valencià continua predominant el mot estiuar. I segurament en aquesta notícia s'ha volgut jugar amb la definició de l'IEC.
Valoració:5menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 5 mesos
Molt ben aconseguit el joc de mots irònic del títol de la informació.

Si que pot ésser : Estiuar, vol dir passar l’estiu, especialment el bestiar, en un indret determinat.
Estiuejar, vol dir estar-se a l’estiu en un indret determinat.

Consulteu un diccionari de la nostra llengua, talment com soleu fer en espanyol o castellà quan dubteu o directament ignoreu significats de mots castellans i no vos agrada de fer el ridícul davant dels espanyols.

Cal valorar i no ignorar la riquesa del nostre vocabulari.
La cultura nos farà lliures.
Valoració:8menosmas
Per No pot ser, fa 5 mesos
Heu posat estius en lloc d'estiueja al títol de la notícia.
Per favor, vigilau un poc més.....
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente