nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
21°

ERC, EH Bildu, BNG i Ara Més signen l'acord de coalició per a les europees per «treballar per les nacions i aconseguir un Estat propi»

El president d'ERC, Oriol Junqueras; el cap de llista d'EH Bildu al Parlament Europeu, Pernando Barrena; el responsable de Relacions Internacionals de l'executiva del BNG, Rubén Cela, i el coordinador d'Ara Més, Mateu Mates, 'Xurí', han signat aquest dijous l'acord de la coalició Ara Repúbliques per a concórrer a les eleccions europees i han reivindicat el treball fet en aquesta legislatura.

En un acte conduït per l'eurodiputada i cap de llista d'ERC als comicis, Diana Riba, ha celebrat que es reediti la candidatura amb la qual ja van concórrer als comicis en 2019, i que enguany sigui «més potent i ambiciosa» amb la incorporació d'Ara Més.

«És una candidatura que pretén tornar a treballar per les nacions sense Estat i per a aconseguir un Estat propi i per a construir aquestes societats més justes, igualitàries i sostenibles», ha destacat Riba.

Així, ha explicat que en aquesta legislatura volen continuar debatent el dret a l'autodeterminació a Europa, alguna cosa que considera que ja han fet aquests últims cinc anys en haver-se presentat «una llei de claredat comunitària que ha d'ajudar a resoldre els conflictes de sobirania dins de la UE».

També volen defensar les respectives llengües en les institucions europees «davant el nacionalisme espanyol dins del Comitè de Peticions» i impulsar la seva oficialitat i convertir-les en llengües de treball en l'Eurocambra.

En matèria de violències masclistes, Riba ha reivindicat haver aconseguit posar sobre la taula una directiva sobre aquesta qüestió així com «una legislació europea que treballi per a protegir els periodistes i a tots els activistes davant les demandes mordassa que cada vegada més governs i grans empreses volen utilitzar per a silenciar dissidències».

Comissió Pegasus

L'eurodiputada d'ERC, a més, ha celebrat haver aconseguit la creació d'una comissió d'investigació sobre Pegasus i que l'informe posàs «al mateix nivell l'Estat que països com Hongria i Polònia en l'ús d'aquestes tecnologies».

Malgrat admetre que no ho han aconseguit tot, ha assegurat que en l'àmbit de la defensa del sector primari o la relativa a polítiques fiscals s'han trobat molt sols: «Els partits del règim i les dretes han votat en contra dels agricultors i a favor de velles receptes austericides que només beneficien als de sempre, als privilegiats».

Per això, ha anomenat a la participació en les eleccions perquè, al seu judici, hi ha molt en joc per a mantenir Europa «com un espai de drets i llibertats que doni resposta a les diferents crisis, com la social, econòmica i ecològica, i sobretot la democràtica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el traïdor junqueres, fa 29 dies
aquí sobre el junqueres del CNI i els erc companyia traïdors.
Valoració:-3menosmas
Per Toni F, fa 29 dies
Els medis de comunicació farán la seua feina per desinformar a la gent. Molts voten adoctrinats pels medis de comunicació foresters, que son la gran majoría.
Valoració:7menosmas
Per Anti tot, fa 30 dies
La foto de la vergüenza💩
Valoració:-6menosmas
Per Rima, fa 30 dies
Ja passa d’hora superar el franquisme i alliberar-nos de la violència espanyolista.
Valoració:9menosmas
Per Jo Tia, fa 30 dies
Que os vote Txapote
Valoració:-3menosmas
Per Lluís Martí, fa 30 dies
Les eleccions europees seran una bona ocasió per manifestar la voluntat d'existir d'uns pobles que han patit i pateixen un centralisme assimilista que els vol esborrar del mapa. Les brutals i bàrbares polítiques del PP-Vox contra la història i la llengua de les Illes Balears haurien de provocar una resposta per part de tots els illencs i illenques conscients de la importància del llegat dels nostres avantpassats i de la necessitat de construir un futur en llibertat, justícia i solidaritat.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente