nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
20°

VOX i PP pacten que una 'Oficina de Garantía de la Libertad Lingüística' substituirà l'actual Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics

215977

PP i VOX han arribat a un acord mitjançant el qual Marga Prohens serà presidenta del Govern i podrà formar un executiu sense consellers de VOX i, en canvi, als consells de Mallorca i Menorca els extremistes seran dins els executius.

En matèria lingüística, l'acord entre conservadors i neofeixistes contempla la creació d'una Oficina de 'Garantia de la Llibertat Lingüística' que substituirà l'actual Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics. En aquesta línia, l'acord fixa la lliure elecció de centre i la primera llengua d'escolarització i el compromís d'estendre aquest dret a la resta d'etapes.

D'altra banda, el document introdueix el concepte de violència intrafamiliar, assegurant que se secundarà i assistirà a les víctimes d'aquesta realitat, especialment la que pateixen les dones, els nins i els ancians».

PP i VOX instaran igualment el Govern espanyol a identificar els violadors que han quedat en llibertat gràcies a la llei del 'només sí que és sí'. Les formacions es comprometen també a dur a terme una auditoria «per a identificar i portar als tribunals els implicats en els casos de menors tutelades abusades sexualment».

Habitatge

En matèria d'habitatge, totes dues formacions han assenyalat que acabaran amb les polítiques «intervencionistes, prohibicionistes i d'atac a la propietat privada» desenvolupades en els últims vuit anys.

En el cas d'una okupació, recull el document, «els poders públics garantiran el dret a la propietat posant a la disposició de la justícia tots els mitjans personals i materials necessaris per a protegir l'afectat».

PP i VOX també potenciaran la coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat «donada l'evolució de les arribades en pastera a les costes de Balears», tot i que ni Govern ni consells tenen cap mena de competència en aquesta matèria..

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
Destroyer: Si,si llibertat d´elecció.Jo,voldré xinès per els meus fills o ,millor rus.
Valoració:2menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Como escuecen los cambios...
Valoració:-1menosmas
Per @ sa guapy, fa dervers d'un any
Oh, has perdut sa rialla descontrolada de fatxorra gust. I com ha set? Potser que quan xerren des demés et fa rialles i quan va per a tu ja no?
Oh, potser és que tendries de tenir un humor més universal i amb manco de perjudicis personals? Hi han especialistes que podries consultar ...
Valoració:0menosmas
Per Embullat, fa dervers d'un any
És a dir, si ho he entès bé, això vol dir que puc demanar que el meu fill estudiï només en català durant tota la seva escolarització? Ni amb MÉS ha passat això!
També vol dir que que sa guàrdia civil m'ha d'atendre (i entendre) en català?
I els jutges no m'han de tocar els nassos si xerr en català a un judici?
Fantàstic! Aquest gent m'agrada!
Valoració:6menosmas
Per Més val honra sense Govern, que Govern.sense honra, fa dervers d'un any
I qui és na Prohens, per.destruir la llengua i la cultura del nostre poble, només perque li demanen uns feixistes minoritaris, a canvi de donar suport al seu goven, així com de col.locar a tots els ganduls i inútils del "fascio" espanyol?
La sea Presidència passarà, però la deshonra d'haver venut l'ànima del seu poble no passarà. I serà recordada com "Na Margalida la traïdora".
Valoració:8menosmas
Per @Claro que sí, guapi,, fa dervers d'un any
Té ha dao, éh ? té ha dao de yeno ? Quanta nostärgia acomulada, berdá ? Selebro que te alla gustao, pos sestá praparando el sigiente número, el 1235. Biba el Contuvernio nasifacha !
Valoració:1menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
Això acabarà com sa processó de sa moixeta.
Valoració:6menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@No-Do n° 1234

Que poca gracia, chaval.
Valoració:-4menosmas
Per No els anirà bé, fa dervers d'un any
Tranquils: Aquesta porqueria de Govern no durarà ni dos anys. Perque tot el que se bassa en la mentida i en fer mal, s' ensorra per ell mateix.
I això és un esperpent.
Valoració:12menosmas
Per No-Do n° 1234., fa dervers d'un any
Españoles fachas todos. Después de estar muchos años encerrados en las cabernas, por fin emos posido salir para conformar un nuebo Contuvernio Nazi-Fascista para comandar el destino de algunos pueblos hinsulares. És por esto que animo a todos los adeptos para que alluden a combatir el actual y indigno sistema democrático establesio.
Arriba el poyo chamuscao, arriba la opressión !
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente