Gili ha explicat que «l’estratègia passa pels mateixos ajuntaments. Consideram que podem treure més profit a les batlies i a les regidories que tenim. Es fa molta feina, tenim moltes propostes i moltes vegades es desconeix que les idees han sorgit de les persones que formen part d’El Pi. Al Consell de Mallorca, on tenim representació amb 2 consellers electes, continuarem fent feina amb propostes sempre en positiu».
El president de la formació ha assegurat que El Pi «sempre ha estat un partit molt municipalista i des d’aquí s’ha de reforçar l’estructura de partit, però també hem de fer un altre tipus de feina. Hem de començar a fer marca més enllà de les persones i personalismes. Aquest és un repte que tenim».
Pel que fa a l’executiva, el president ha insistit que no es plantegen canvis: «L’executiva està deslligada de les candidatures principals i continua treballant. D’aquí a un temps es plantejarà un Congrés, però ara mateix l’estructura continua essent la mateixa. Ara s’hauran d’incorporar, a la part política, els nous regidors i les noves batlies»
L’artanenc també ha aprofitat per fer una valoració dels resultats obtenguts en els darrers comicis. «La gent demanava un canvi més gros del que pensàvem i aquest fet ens ha deixat, per molt poc, fora del Parlament. És una llàstima», explica el president de la formació, «perquè El Pi ha fet propostes molt assenyades i amb sentit comú per millorar la vida de les persones que viuen a les Balears i això no s’ha valorat. És una llàstima que per votar es tenguin en compte altres factors i no les propostes en positiu que El Pi ha fet aquests 4 anys», creu el president.
«Tot i això, no veim complicat tornar al Parlament d’aquí a 4 anys. Hem de fer una anàlisi crítica per veure on hem fallat i és un fet que als municipis de més de 10.000 habitants hem de trobar la manera per estar presents i fer arribar les nostres propostes. Tenim contingut i propostes i ens falta trobar l’altaveu per donar-les a conèixer», ha reflexionat Gili.
A la trobada hi han assistit els vicepresidents de la formació, Xisca Mora i Jaume Monserrat; a més de ser batlessa de Porreres i tinent de batlessa de Felanitx. Antoni Salas, batle de Costitx i conseller insular electe, i els batles d’Ariany, Joan Ribot; de Muro, Miquel Porquer; de Sencelles, Joan Carles Verd, i de Petra, Salvador Femenies. L’única batlessa de la formació que ha faltat a la cita per motius d’agenda ha estat Leonor Bosch, primera batlessa de Banyalbufar, que va assolir la majoria absoluta al municipi a les darreres eleccions. També ha estat present el fins ara diputat de la formació Josep Melià.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sí, no poden badar... Però no és que no ho diguéssim i reclamàssim... Però si se gira la cara a una altra part, llavors tot són planys. La ciutadania no parla per parlar... com els polítics.
Claro. Va a ser eso. Venga, ya te llamaremos.
Meliá, encara surts a sa foto.
Enhorabona per fer autocrítica. Un servidor fa temps que diu que fa falta una ultradreta mallorquina, talment com a Còrsega n'hi ha una de corsa, que ha frenat a Le Pen, i a Ripoll n'hi ha una de catalana, que ha frenat a VOX. A Mallorca els partits de militància més mallorquina travessen una fase ultracorrectiva lluny del conservadorisme mallorquí i de la tradició de reaccionar amb fermesa davant qualsevol desembarcament, especialment musulmà, que esclavitza les dones. Han deixat orfe el conservadorisme mallorquí i aquest ha votat al conservadorisme espanyol. A Ripoll ha estat diferent. No es tracta d'estar contra la immigració ni contra les tendències sexuals, però tampoc no baixar la guàrdia ni renunciar a fundar una familia catalanoparlant, mantenint la identitat, perquè qualcú no vol acceptar la funció reproductiva. Anam camí de la Granada de Boabdil, molt culta i sensible però incapaç de frenar els Reis Catòlics. Sort i coratge.
"Pel que fa a l’executiva, el president ha insistit que no es plantegen canvis". Idò ja està tot dit.