TW
0

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s'ha reunit aquest dilluns amb empresaris i autònoms de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) per explicar-los els beneficis que ofereix el Règim Fiscal Especial de les Balears (REIB).

Segons han informat des de la Conselleria, el Govern està desenvolupant un procés participatiu amb tot el teixit empresarial de les Balears per «garantir un millor desenvolupament de la part fiscal» del REIB, en vigor des del passat mes de gener.

La consellera ha assegurat que aquest Règim Fiscal Especial «beneficiarà a més de 50.000 empreses i estalviarà al teixit empresarial un total de 208 milions d'euros anuals» en impostos. Sánchez també ha destacat que aquest règim inclou dues mesures:

  • La reserva d'inversions, que té per objectiu incentivar que les empreses de les Balears reinverteixin els seus beneficis al territori
  • El règim especial per a empreses industrials, agrícoles, ramaderes i pesqueres que venguin béns produïts de manera local, que veuran reduït l'impost sobre societats i sobre la renda dels no residents, i tendran deduccions en l'IRPF.

Per la seva part, la vicepresidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Fanny Alba, ha insistit que esperen que la part fiscal del REIB tengui caràcter permanent, més enllà del 2028 com està ara aprovat, «per a poder tenir igualtat de condicions amb les empreses de la Península».

Els empresaris han tornat a demanar que s'intenti acabar amb la 'regla de minimis', el Reglament de la UE pel qual es limita a 200.000 euros durant tres anys la quantia màxima de les ajudes comunitàries que poden rebre les empreses de les Balears, aprofitant la Presidència de la Unió Europea que tindrà Espanya en el segon semestre d'aquest 2023.