cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

El Parlament demana al Govern espanyol que inclogui la diversitat funcional en la nova llei LGTBI

La Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports ha aprovat aquest dijous per unanimitat demanar al Govern espanyol que la futura llei per a la igualtat de les persones LGTBI i per a la no discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere o característiques sexuals, inclogui un especial esment per a reforçar la protecció al col·lectiu de persones LGTBI amb diversitat funcional amb l'objectiu d'ajudar a evitar situacions d'exclusió que sofreix específicament aquest col·lectiu.

En aquesta línia, la Proposició No de Llei presentada per PSIB, MÉS i UP insta el Govern, als consells insulars i als ajuntaments a prestar especial atenció a les persones LGTBI amb diversitat funcional per a evitar situacions de doble discriminació.

El text de la PNL anima igualment a l'Executiu a col·laborar amb les entitats del tercer sector i entitats LGTBI per a impulsar iniciatives i materials que promoguin la visibilització del col·lectiu i eviti la seva discriminació.

La diputada d'Unides Podem Cristina Mayor ha explicat durant la comissió que històricament s'ha abandonat en termes de sexualitat a les persones amb diversitat funcional i hi ha hagut tendència a la infantilització «com si no tenguessin interès en la sexualitat o fossin persones asexuades».

Segons ha assenyalat, l'objectiu d'aquestes mesures és evitar situacions de doble discriminació i per a garantir el complet desenvolupament de la identitat d'acord amb la seva orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere o característiques sexuals.

Per part seva, el diputat del PSIB Joan Ferrer ha assegurat que la seva formació sempre ha posat al capdavant de la seva agenda política la recuperació dels drets del col·lectiu LGTBI encara que, ha afegit, «queda molt per fer».

D'altra banda, la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports ha rebutjat una Proposició No de Llei del PP en la qual demanava que el Parlament mostrés el seu rebuig a la proposta del vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern central sobre els canvis en la gestió del 0,7 per cent de l'IRPF i del 0,7 per cent de l'Impost de Societats per a finançar entitats i projectes d'interès social.

La PNL reclamava igualment al Govern de l'Estat a rectificar la intenció d'introduir canvis per a mantenir el sistema i les proporcions vigents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.