Les fundacions Darder-Mascaró han presentat aquest estiu el balanç de la feina feta en el darrer any en que l’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder han fusionat la seva activitat, centrada en el debat d’idees per tal de transformar la realitat social, política i econòmica a les Balears.
D’entre les activitats realitzades, destaca la tasca de publicacions relacionades amb la memòria històrica i la història crítica en coordinació amb l’editorial Lleonard Muntaner, amb els llibres 'Mallorca davant el centralisme', 'Aurora Picornell, de la història al símbol', o 'La casa del Poble i el moviment obrer a Mallorca' com a resultat d’aquesta intensa feina.
Des de les fundacions també es destaca «el treball en xarxa de les fundacions amb altres entitats i moviments socials, com la Plataforma en defensa d’un finançament just, l’Associació Mercat Social Illes Balears, la Plataforma contra el TTIP, la Xarxa de Renda Bàsica o la Banca Ètica FIARE. Entre aquest treball volem destacar l’aposta pel Col·lectiu Alternatives, que té com a objectiu repensar el model econòmic a les nostres Illes i que recentment va presentar el document Pensar per Avançar».
Des de les fundacions també s'han impulsat nombrosos debats i conferències al llarg del curs, partint de «la idea que el debat d’idees diferents és la base de la formació amb esperit crític», i per això en el proper curs es preparen «diferents propostes formatives, com ara l’escola de tardor sobre sobirania i transformació social al setembre i un seminari sobre feminisMES a l’octubre». En aquest àmbit també s'impulsarà l’Escola Oberta Ciutadana «com una proposta formativa en cooperació amb moviments socials, sindicats i entitats de Mallorca».
Finalment, des de les fundacions també es col·labora amb altres fundacions «de l’espai sobiranista i progressista de l’Estat», amb la recent creació d’un Fòrum de fundacions.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.