Segons ha informat el Consell, tant en la guia com en el curs de formació es poden trobar estratègies lingüístiques i propostes que tracten homes i dones de manera igualitària. Així, tots els exemples que es recullen es relacionen amb els documents més habituals de l'administració. En l'actualitat, la legislació disposa que les dones i els homes són iguals davant la llei i posseeixen els mateixos drets i deures. No obstant això, el Consell ha lamentat que «la realitat és molt diferent i la dona segueix en una situació de clar desavantatge enfront de l'home com és el fet d'ocultar la dona en el llenguatge o estar representada mitjançant imatges sexistes o discriminatòries».
A més, han recordat que «la comunicació administrativa, per evitar caure en errors d'un altre temps, s’ha d'adonar d'aquesta nova realitat, i recórrer a totes les estratègies lingüístiques i visuals que donin un tractament homogeni als dos sexes». Per aquest motiu, han explicat que el Consell ha elaborat la 'Guia de llenguatge no sexista', i un decàleg de la imatge. En concret, han explicat que aquesta guia és una ampliació d'una primera guia que es va editar en 2010 i que es farà arribar a tots els ajuntaments de Mallorca.
El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha declarat que «partint del principi d'igualtat, i de les obligacions que tenen les administracions públiques de vetllar per la igualtat de gènere, l'objectiu és que tots els documents o campanyes que es generin des de qualsevol institució local siguin respectuosos, inclusius i correctes».
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Mare meva! I per utilitzar un llenguatge no sexista es necessita fer-ne una guia?