cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

Ensenyat reclama al Ministeri de Cultura més recursos per a la conservació de la Serra de Tramuntana

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha reclamat al Ministeri de Cultura que aporti més recursos destinats a preservar, conservar i difondre la Serra de Tramuntana.

Durant la inauguració del XI Encontre de gestors de Patrimoni, que des d’aquest dimecres se celebra a Palma, Ensenyat ha demanat una major implicació de l’Estat en la defensa dels valors que representa la Serra, declarada Patrimoni de la Humanitat. D’acord amb el president de la institució insular, i després d’identificar, avaluar i controlar els riscos de deteriorament, «som conscients de la necessitat de la millora permanent que hem d'assumir entre tots: La Serra és de tots».

En aquest context, el president del Consell de Mallorca, i aprofitant la visita de Luis Lafuente, director de Patrimoni i Belles Arts del Ministeri de Cultura, li ha reclamat més ajuda. «La Serra de Tramuntana forma part de l’Aliança de Paisatges Culturals. Aquest tipus d’indrets tenen unes problemàtiques específiques, al mateix temps que unes oportunitats de deguem aprofitar. No podem, però, fer-ho tot sols. Necessitam l’impuls i el suport d’altres institucions», ha remarcat Ensenyat.

En paraules del president, si es crea la sinergia necessària entre institucions «podrem coordinar esforços i compartir criteris d’actuació que generin una conservació compatible amb l’ús sostenible». Miquel Ensenyat també ha apel·lat a fomentar la participació de tota la societat i els agents implicats en la conservació del patrimoni a caminar junts.

En aquest mateix sentit, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido ha apostat per fer arribar aquest missatge a tota la ciutadania. Segons Garrido, «és la nostra obsessió arribar a tots els ciutadans. La gent també forma part de la Serra de Tramuntana». Garrido també ha destacat que els assistents a aquest encontre «podran observar els elements i valors que fan que la Serra sigui Patrimoni Mundial en la categoria de paisatge cultural. No únicament pels seus elements naturals i paisatgístics sinó com ha influït l’ésser humà amb la transformació d’aquest paratge».

La trobada que aquest dimecres ha començat es perllongarà fins dia 20 d’octubre. Durant tres dies es reuniran a Mallorca més de 60 persones que gestionen algun dels 45 Patrimonis Mundials de l'Estat espanyol amb l’objectiu d’intercanviar experiències per millorar el dia a dia en la gestió. A més de les ponències que figuren al programa, els participants també visitaran la Catedral de Mallorca on podran escoltar el Cant de la Sibil·la que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El darrer dia, es durà a terme una excursió per la Serra per observar, de primera mà, els valors que varen fer que la Serra aconseguís la declaració fa 6 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.