cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

Picornell diu que «mirem de reüll i amb enveja» el procés català

Baltasar Picornell a l'Assemblea de càrrecs públics de Podemos. | Podem

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, ha declarat aquest diumenge durant la seva intervenció en l'Assemblea de càrrecs públics per la llibertat, la fraternitat i la convivència que «mirem de reüll i amb enveja aquest procés de fer país» i que «no podem abandonar» al poble català l'1 d'octubre.

Així s'ha pronunciat en l'Assemblea que s'ha celebrat a Saragossa en la qual una expedició de càrrecs de Podems Balears ha assistit per demanar «respecte i visió plurinacional» per teixir «ponts» amb Catalunya.

La trobada ha estat organitzat per la formació a nivell estatal i Podem Balears ha mostrat el seu respecte a «la democràcia i a les llibertats del poble català davant els atacs que està patits a Catalunya».

Així, Alberto Jarabo, Mae de la Concha, Baltasar Picornell, Viviana de Sans, Marta Maicas, Jesús Jurado, Aurora Ribot, Aitor Morrás i Antònia Martín han assistit a aquesta assemblea.

Reivindicació del català

La primera intervenció ha estat per part Picornell, qui també ha reivindicat el català com a «patrimoni nacional» i «com a llengua de tots i totes, tan digna com el castellà, el basc o elgalego» i ha criticat a l'Estat per «no fer-la sentir com a pròpia».

El president del Parlament ha afegit que «Espanya ja no pot ser un país singular, centralista i de la Meseta», i que «hem de construir un país de nacions dignes i sobiranes, que es construeix des de la perifèria i mai des del centre».

Finalment, també ha volgut recordar que «vivim problemes comuns a tot el país com són la corrupció, la massificació turística o el mal estat de les nostres costes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 7 anys

Senyoret Joanet, pel que escriu "pareix" que ho compren perfectament.Bé, sobren rollos.
Es clar Balti que hi ha enveja i admiració de veure que els catalans som un sol poble, i que no s'arrufen (arroncen) és per en Joanet que té dificultats d'enteniment, peró l'essència sí que l'entèn. I l'Estat espanyol, ara també ho comença ha entendre,ja sabeu que "no hi ha més çec que el qui no hi vol veure" un poc tart.

Valoració:2menosmas
Per Joanet, fa mes de 7 anys

¿Ha declarat que "mirem" (un desig) o que "miram" (una realitat)? És que escriviu de manera tant incoherent, mesclant formes balears amb formes peninsulars, que al final no sabem exactament què voleu dir...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente