cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El català serà requisit a IbSalut però el Govern no descarta excepcions

Europa Press

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha informat aquest dilluns durant la reunió de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana que la resolució que eximia del català quedarà sense efecte i la competència lingüística tornarà a ser un requisit, si bé no descarten «excepcions».

Així ho han confirmat a Europa Press representants de l'STEI Intersindical presents a la reunió. En concret, la consellera ha explicat que preveuen deixar sense efecte la resolució que dispensava dels requisits de català en els procediments de selecció de determinades categories de personal del Servei de Salut de les Balears (IbSalut), però que estudiaran la possibilitat de fer «excepcions» per garantir la cobertura del servei. Aquestes excepcions afectarien només aquelles especialitats en les quals el Govern preveu que poden faltar professionals per cobrir totes les places.

La vocal membre de l'STEI a la comissió permanent, Maria Antònia Font, ha indicat que el Govern prepara un decret que desenvolupa la llei, en el qual es concretaran els requisits. En aquest sentit, la representant de l'STEI al Consell Social ha manifestat que el fet que la resolució quedi sense efecte els «tranquil·litza» però encara tenen dubtes perquè no han vist encara per escrit com quedaran els requisits. «La consellera va parlar d'algunes excepcions, volem saber com seran», ha declarat Font.

Des de l'STEI han apuntat que no hi ha un informe sobre la quantitat de professionals que tenen tots els requisits pel que consideren el Govern no pot saber si realment van a quedar places sense cobrir. En aquest sentit, l'STEI proposa que es convoquin les places exigint el requisit i que si queden places sense cobrir s'ocupin provisionalment de manera interina. «Tots han de tenir els mateixos requisits», ha argumentat Font, qui ha assenyalat que a les Balears «entre els millors professionals hi ha persones que tenen el requisit» de català.

Per la seva banda, l'Obra Cultural Balear -també membre del Consell Social- ha celebrat el canvi i ha avançat que seguirà «de prop» la convocatòria «perquè en tot el procés prevalguin els drets dels pacients, que inclouen els drets lingüístics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sens dubte, fa mes de 7 anys

Els "millors metges" són els que parlen català, els altres deuen tenir greus dificultats d'aprenentatge

Valoració:4menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

Excepcions = subjectivitat= inseguritat jurídica

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 7 anys

Ses excepcions seran per a poder col·locar els amics sanitaris del PSOE d'altres bandes que són tan tutups que no són capaços de trobar feina en es seu redol????
Perque si és per a cobrir vacants desertes que no han tengut ningú que sabés sa llengua pròpia d'aquí que les volgués ocupar me semblaria bé (amb caràcter interí, es clar), però si és per donar sa feina a uns amiguets seus i deixar sense feina els aspirants que han estudiat aquí i/o els qui han estudiat a altres bandes però s'han pres sa molèstia d'aprendre sa llengua de ses nostres illes, seria un atemptat propi del Sr. Bauzà i del Sr. Rajoy.

Valoració:4menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

Quedan 26 días para aplicar el 155 y disolver la taifa catalana.

Valoració:-3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

I aquestas excepcions els ensenyeran a dir " por favor podría hablarme en castellano, que no sé el catalán aunque tenga ud. este derecho". I no haver de sentir "hábleme en castellano que es muy bonito i estamos en España".
L'educació i les lleis i la cooficialitat de la llengüa, fa molts d'anys que estan escrits,peró "encara no ho saben".
Salut i república, quedan 26 dias.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente