La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha informat aquest dilluns durant la reunió de la Comissió Permanent del Consell Social de la Llengua Catalana que la resolució que eximia del català quedarà sense efecte i la competència lingüística tornarà a ser un requisit, si bé no descarten «excepcions».
Així ho han confirmat a Europa Press representants de l'STEI Intersindical presents a la reunió. En concret, la consellera ha explicat que preveuen deixar sense efecte la resolució que dispensava dels requisits de català en els procediments de selecció de determinades categories de personal del Servei de Salut de les Balears (IbSalut), però que estudiaran la possibilitat de fer «excepcions» per garantir la cobertura del servei. Aquestes excepcions afectarien només aquelles especialitats en les quals el Govern preveu que poden faltar professionals per cobrir totes les places.
La vocal membre de l'STEI a la comissió permanent, Maria Antònia Font, ha indicat que el Govern prepara un decret que desenvolupa la llei, en el qual es concretaran els requisits. En aquest sentit, la representant de l'STEI al Consell Social ha manifestat que el fet que la resolució quedi sense efecte els «tranquil·litza» però encara tenen dubtes perquè no han vist encara per escrit com quedaran els requisits. «La consellera va parlar d'algunes excepcions, volem saber com seran», ha declarat Font.
Des de l'STEI han apuntat que no hi ha un informe sobre la quantitat de professionals que tenen tots els requisits pel que consideren el Govern no pot saber si realment van a quedar places sense cobrir. En aquest sentit, l'STEI proposa que es convoquin les places exigint el requisit i que si queden places sense cobrir s'ocupin provisionalment de manera interina. «Tots han de tenir els mateixos requisits», ha argumentat Font, qui ha assenyalat que a les Balears «entre els millors professionals hi ha persones que tenen el requisit» de català.
Per la seva banda, l'Obra Cultural Balear -també membre del Consell Social- ha celebrat el canvi i ha avançat que seguirà «de prop» la convocatòria «perquè en tot el procés prevalguin els drets dels pacients, que inclouen els drets lingüístics».
Els "millors metges" són els que parlen català, els altres deuen tenir greus dificultats d'aprenentatge