El comitè de vaga de l’Assemblea de Docents ha critica aquest dissabte els «desencerts» de la Conselleria d’Educació que dirigeix Martí March. En relació a l’adopció de mesures provisionals que afecten els horaris lectius setmanals, han considerat que la mesura és del tot insuficient per a pal·liar al màxim els efectes negatius que la LOMQE.
Els docents han considerat que tot i que flexibilitza les tres hores de lliure disposició i pot donar opció a millorar l'organització horària per donar entrada a les matèries més perjudicades, no veuen que aquesta resolució garanteixi el manteniment d'hores lectives d'aquestes assignatures ni el manteniment del professorat tant fixe com interí.
A més, segons l’entitat la resolució tindrà pocs efectes sobre l'organització dels centres públics i concertats de cara a setembre, ja que no hi ha marge per a què els centres amb distribucions horàries ja aprovades es tornin a reunir per replantejarles, i tan sols es donen 6 dies per als centres que no les tenen, facin tot el procés (CCP, claustre) per aprovarles.
«Per tant, consideram que és una resolució pobre i poc ambiciosa a l'hora de minimitzar la LOMQE, que ha sortit tard i tindrà una baixa o nul·la incidència a l'hora d'aturar els seus efectes», assegura l’entitat que també vol mostrar la seva «perplexitat» per diferents declaracions del Conseller sobre l'Assemblea de Docents i la vaga indefinida.
Comitès de vaga
L’Assemblea, finalment, ha convocat per dilluns els seus comitès de vaga per tractar el tema de les substitucions. «Hem posat de relleu moltes vegades que els gestos i les maneres són tant importants com el fons. Pensam que si aquesta Conselleria hagués partit escoltant a TOTS els actors de la comunitat educativa, ens hauríem estalviat algunes de les desavinences que ja s'han posat de relleu», sentencia l’entitat.
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Senyors de l'Assemblea, aquí teniu un full de ruta: 1. Repartir els doblers de la caixa de resistència 2. Expulsar els membres d'Alternativa i de la UOB dels llocs de direcció tal com es va fer amb els representants de l'STEI, de FETEUGT i de FECCOO. 3. Redacció d'uns estatuts de l'assemblea 4. Elecció DEMOCRÀTICA dels membres que han de dirigir l'assemblea
No oblidem que als cappares de l'assemblea la democràcia els provoca urticària. Ni es volen presentar a eleccions per governar, ni per representar el col·lectiu, ni per triar els seus propis càrrecs, etc., etc., etc. Però, això sí, donen lliçons i ordres a tort i a dret amb una pretesa superioritat moral (de la que no en tenen un sòl gram, és clar!)
Una cosa, l'assemblea només va acordar "que el Govern insti el govern de l'estat a derogar la LOMCE". O ara resulta que la sacrosanta "plataforma reivindicativa" ja no és tan sacrosanta... ja no interessa? La resta, vos ho heu inventat els de la UOB...
Ànim a Jaume Sastre a fer una altra vaga de fam per aturar la LOMCE. Però aquesta de veritat, sense "Quelitas" i fins a les darreres conseqüències. Per cert, és una vergonya que faci servir la pàgina de facebook de la vaga de fam per insultar i calumniar moltes persones que li donaren suport. Jo ni li vaig donar suport, ni el vaig anar a veure perquè no me la vaig creure aquesta vaga de fam. Va ser una tàctica per no perdre posicions quan l'Assemblea de Docents no li va fer costat pel tema de l'aprovat general.
Lo curiós és veure com la Conselleria encara els fa la garangola, a aquesta tropa de radicals que s'han apropiat de l'Assemblea...
Quin periodisme més casolà: L'Assemblea NO ha convocat els seus comitès de vaga... Quin desbarat!
I quan ens han demanat parer a les assembleas de centre sobre aquesta qüestió? No récord haver-me reunir pero opinar. Al final això sembla un assumpte de llit.