cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Francina Armengol, proclamada primera Presidenta de les Balears

Francina Armengol un cop escollida presidenta. | Marc Ferrà

Francina Armengol ha estat investida avui dimarts presidenta de la IX Legislatura del Govern de les Illes Balears.

Armengol ha obtingut els 34 vots prevists per aquesta investidura (14 del PSIB, 10 de Podem, 6 de MÉS per Mallorca, 3 de MÉS per Menorca i 1 de Gent per Formentera). Els 20 diputats del PP i els 3 de Ciutadans hi han votat en contra i els 3 del PI s’han abstingut.

En el debat previ a la votació, una Francina Armengol visiblement emocionada, ha assegurat que «em deixaré la pell per treballar en benefici dels ciutadans d’aquestes illes, ho faré amb valentia, força i passió, tal com jo visc la vida. Vull governar amb diàleg i capacitat de consens».

La nova presidenta del Govern també ha assegurat que vol governar amb «lleialtat als ciutadans, lleialtat als acords programàtics, acords que dibuixen molt clar una nova forma de fer política».

Armengol ha dit que no farà «polítiques partidistes» sinó que les farà «per a tots els ciutadans» i ha admès que els últims quatre anys han estat difícils i durs.

Ara, la presidència del Parlament ha de comunicar, en les pròximes 24 hores, aquest nomenament al rei espanyol i al Govern central.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pardaaaal, fa mes de 8 anys

N'armengol de presi. Ara ja he vist de tot!
Pardaaaaaal! Sa ximbomba ja no sona ni i sonaraaaaaa

Valoració:0menosmas
Per MIquel, fa mes de 8 anys


"Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista"

"[...] Mentres quedin pedres i foners, Mallorca mai serà catalana [...]"

(català, català, si no te l´ha feta, te la farà)

Valoració:-4menosmas
Per MIquel, fa mes de 8 anys

Per tal de no banyar-se, la seva viciosa expressió preferida és "aquesta terra"; encara que en el debat d'investidura es va moderar una mica i la va canviar, moltes de vegades, per "aquesta comunitat autònoma". Supòs que, essent del PSOE, només entén la paraula "país" referida a la totalitat del territori comprès dins de les fronteres de l'actual imperi espanyol -oficialment "Regne d'Espanya"- i tampoc no sol dir "aquestes Illes Balears" i molt manco se li passarà pel cap de fer-hi cap referència
com a territori integrant de la nació catalana sencera.

Valoració:0menosmas
Per Maciàm, fa mes de 8 anys

No i mirau si ho te bo de fer, bastaria que fes re ferència a "aquestes Illes" o "Ses Illes Balears", idò no ha de fer referència a "Sa Comuniat Autònoma" o "Sa Comunitat Aurtònoma de Ses Illes Balears". Fent aquesta referència ens compara a La Rioja, a Murcia o a Extremadura.

Valoració:2menosmas
Per Francesca, fa mes de 8 anys

Ahir va repetir fins a no poder més l'expressió "comunitat autònoma". Això no vol dir que no pugui fer bona feina, sobretot si aconsegueix millorar finançament, que ella diu que amb el psoe al govern central no ha estat tan dolent com quan el pp hi ha estat. Aquesta apreciació més aviat de política de franquícia espanyola, però no vol dir que no pugui fer bona feina. Més bona que el desastre del qual venim (Delgado, Bauzá, Garriguer al govern autonòmic, en perfecta sintonia amb Rajoy al central).

Valoració:5menosmas
Per Belisarius, fa mes de 8 anys

Idò ahir jo la vaig sentir dir "aquest país" molt més que "aquesta comunitat", si haguéssis seguit el debat pot ser ho sabries Tito.

Valoració:-8menosmas
Per Belisarius, fa mes de 8 anys

Idò ahir jo la vaig sentir dir "aquest país" molt més que "aquesta comunitat", si haguéssis seguit el debat pot ser ho sabries Tito.

Valoració:-7menosmas
Per Toto, fa mes de 8 anys

Tito = beneitarro

Valoració:-8menosmas
Per Socarraets, fa mes de 8 anys

Ai, Tito, Tito. Et veig un poc socarraet. Quants de vots dius que va treure l'independentisme d'ERC?

Valoració:-8menosmas
Per emigrante, fa mes de 8 anys

Entonces ¿por qué han pactado con fuerzas monárquicas y españolistas?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente