ARCA ha identificat persones i entitats que han contribuït, cada un amb el seu gra d'arena, a conservar i destruir respectivament el patrimoni cultural propi.
L'entitat ha presentat les candidatures als guardons que atorga anualment per premiar o castigar les accions a favor o en contra de la seva matèria de treball desenvolupades durant l’any anterior, en aquest cas el 2014.
En el transcurs d’un sopar que es celebrarà aquest dimecres, les persones assistents, socis i simpatitzants, votaran per seleccionar la candidatura guanyadora entre les presentades.
Candidatures Premis Conservació del Patrimoni 2014:
Associació d’Amics del Ferrocarril de les Illes Balears (AAFB), pels 25 anys de treball entusiasta i rigorós per la conservació i difusió del patrimoni ferroviari a la nostra terra.
Centre d'Història i Cultura Militar de Balears, un espai cultural i de documentació històrica que treballa de forma oberta cap a la societat. La seva dinàmica feina permet gaudir d'estudis històrics, conferències, exposicions, concerts i moltes altres activitats culturals.
Els Calderers (Sant Joan), per una empresa familiar que va tenir la visió encertada de promoure i difondre aspectes del passat rural de Mallorca. Actualment, és un referent històric i cultural per entendre com era la vida a una possessió mallorquina.
Candidatures Premis Destrucció del Patrimoni 2014:
Intents de destruir Can Bibiloni, l'edifici construït a 1928 per l'arquitecte Gaspar Bennazar, tota una mostra de l’arquitectura industrial a la ciutat de Palma i un referent de l'Eixample, ara en perill degut a la falta de sensibilitat d’entitats, òrgans de decisió i responsables polítics, entre d’altres del Consell de Mallorca.
La degradació del Fortí d'Illetes, un element fonamental per entendre la nostra història. L’Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca tenen una responsabilitat inqüestionable per obligar a la rehabilitació respectuosa i no cedir a les pressions interessades de caràcter especulatiu que es poden produir amb l’excusa de la degradació que la propietat no ha evitat.
Ocupació pública de les terrasses de Palma. La regidoria que dirigeix Irene San Gil ha duit a terme una pèssima gestió de l'ocupació de la via pública al centre històric de Palma. La massiva ocupació i el tipus de tancaments d'espai públic de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants, genera malestar entre la ciutadania i moltes vegades vulnera i danya la imatge d'edificis, entorns i monuments històrics.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.