Els representants dels docents veuen en la política educativa de l'executiu les causes per les quals Balears lidera l'abandonament escolar. A la imatge, concentració de professors davant la seu de la Conselleria. | M.À.C.

TW
7

La Federació de l'Ensenyament de Comissions Obreres (FECCOO) ha valorat aquest dimarts les xifres que situen l'arxipèlag al capdavant de l'Estat pel que fa a abandonament escolar.

Per al sindicat, aquesta realitat representa un clar símptoma de “l'enquistament del fracàs social i les desigualtats” que les polítiques del govern Bauzá han provocat, sense preveure mesures reals per combatre la feblesa i la precarietat que el món laboral de les Illes genera, i de les quals aquest indicador n'és un mirall.

Els representants dels docents lamenten que una de les “imperioses necessitats” que apareixien al principi de la crisi eren determinats canvis en el teixit econòmic de les Illes. Però vists els resultats, a FECCOO veuen clar que les polítiques educatives del govern del Partit Popular han estancat, encara més la “terrible precarietat educativa i laboral”. “I en conseqüència també s'han incrementat les nostres desigualtats socials”, puntualitzen.

Notícies relacionades

“Aquest Govern ens ha enredat quatre anys de legislatura imposant el TIL que la justícia té suspès donant-nos la raó, i mentrestant, no ha posat en marxa cap mesura capaç d’aminorar les xifres d’abandonament”, indiquen al sindicat, al mateix temps que lamenten que des de 2011 la UIB hagi perdut 1.356 alumnes, quelcom que ells veuen vinculat amb l'increment de les taxes.

Per tots aquests motius, a CCOO fan una crida a que les polítiques econòmiques de l'executiu se centrin en les inversions educatives que a curt i mitjà termini poder dur canvis en el teixit econòmic i social.

Finalment, asseguren que la LOMQE del ministre Wert no contribuirà “en res” a reduir aquestes xifres, en ser una llei educativa que centra els seus objectius en crear “més desigualtats i mercantitlitzar l'ensenyament”.