El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha denegat ajuda per escolarització en castellà a tres famílies catalanes que la van sol·licitar i que, després de comprovar que en els seus centres no oferien aquesta possibilitat i que la Generalitat no els oferia alternatives, van acabar matriculant els seus fills en col·legis privats en català, segons han informat a Europa Press fonts del ministeri.
La mesura prevista per Educació per a garantir el «dret constitucional» d'accedir a escolarització en castellà a les famílies en les comunitats autònomes amb llengües cooficials quedava recollida en el Reial Decret 591/2014 aprovat el passat mes de juliol.
No obstant això, la norma únicament està dirigida a compensar les despeses d'escolarització de famílies que volen escolar als seus fills en castellà i no tenen forma de fer-ho en un centre públic, si trien per a això un centre privat que imparteixi l'educació en castellà com a llengua vehicular.
Per això, malgrat que la documentació lliurada per aquestes tres famílies havia rebut «el vistiplau» inicial del ministeri, després de comprovar que, efectivament, no disposaven d'opcions per escolaritzar els seus fills en castellà més enllà dels col·legis privats, els ajuts finalment han estat denegades en no produir-se de fet l'escolarització en aquesta llengua.
Segons el ministeri, la decisió s'ha pres a causa de què la sol·licitud de les famílies «no s'ajusta» al que preveu el Reial Decret. No obstant això, ha recordat que el termini per demanar la compensació econòmica per a les famílies que es trobin en aquesta situació i sí que desitgin escolaritzar els seus fills en castellà segueix obert i que el ministeri «contínua rebent sol·licituds».
A més, ha instat a la Generalitat de Catalunya a què «compleixi la Constitució» i que garanteixi que els que desitgin puguin rebre educació en castellà.
El Ministeri denega les ajudes a les famílies catalanes per escolaritzar en castellà
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Com als quarters del meu temps. Els soldats que no volien ranxo, anaven a menjar a la cantina i s'ho pagaven ells de la seva butxaca.
Com als nostres quarters. Els soldats que no volien ranxo, anaven a menjar a la cantina i s'ho pagaven ells de la seva butxaca.
a quins bemolls! Això mateix; i amb els diners dels nostres imposts
Vaja! Doncs el que volien era no anar amb la "xusma" i anar a centres privats, no?